Ekonomi Patatesi yeni tarımla ürettiriyor

Patatesi yeni tarımla ürettiriyor

13.05.2022 - 07:00 | Son Güncellenme:

Lay’s, PepsiCo Vakfı desteği ve Anadolu Meraları iş birliğiyle Lay’s Yenileyici Tarım projesi hayata geçiriliyor. Projeyle, Konya’da PepsiCo ürünlerinin temelini oluşturan patates, pancar, ayçiçeği ve mısır gibi ürün grupları, yeşil gübreleme, kompost özütü gibi yenileyici tarım uygulamaları kullanılarak yetiştirilecek.

Patatesi yeni tarımla ürettiriyor

 

PepsiCo Türkiye Genel Müdürü Ece Aksel, projenin bütçesinin 6.5 milyon TL olduğu bilgisini vererek, şu anda Konya’da pilot aşamasında olan projenin diğer şehirlere de yayılacağını söyledi.

Haberin Devamı

Büyük tasarruf sağlandı

PepsiCo’nun Türkiye’deki cipslik patates üretiminin yüzde 60’ını gerçekleştirdiğini anımsatan Aksel, “20 şehirde toplam 50.000 dönüm arazi üzerinde binlerce çiftçi ile cipslik patates üretimi yapıyoruz. Lay’s Yenileyici Tarım Projesi ile Konya ili ve civarındaki çiftçilere ulaşacağız. Proje kapsamında başta kadın ve genç nesil çiftçilere olmak üzere vereceğimiz mikro desteklerle etki alanımızı artırmayı hedefliyoruz. İş birliği yaptığımız çiftçilerin tarlalarında 2010’dan beri net tarla verimleri yüzde 30 artırıldı” dedi.