EkonomiPetrokimya tesisi için Hollanda ziyareti

Petrokimya tesisi için Hollanda ziyareti

13.05.2025 - 07:01 | Son Güncellenme:

SASA ve Erdemoğlu Holding Yönetim Kurulu Başkanı İbrahim Erdemoğlu ve beraberindeki heyet, Hollanda’nın Rotterdam şehrindeki VPR ile İtalya’nın Sardinya kentindeki Sarroch rafinerilerini ziyaret etti.

Petrokimya tesisi için Hollanda ziyareti

Şirketten yapılan açıklamaya göre, SASA, Adana’nın Yumurtalık ilçesinde kurmayı planladığı ve Türkiye’nin 25 milyar dolara yaklaşan petrokimya ithalatını azaltmayı hedefleyen petrokimya tesisine ilişkin çalışmalarına devam ediyor.

Haberin Devamı

Bu kapsamında, SASA ve Erdemoğlu Holding Yönetim Kurulu Başkanı İbrahim Erdemoğlu, SASA Yönetim Kurulu Üyesi Mehmet Erdemoğlu, SASA Yönetim Kurulu Yatırımlardan Sorumlu Murahhas Üyesi Güven Kaya, SASA Proje Grup Yöneticisi Yusuf Ali Taştı ve SASA Yönetim Kurulu Danışmanı İbrahim Turhan, Rotterdam’daki VPR ve Sardinya’daki Sarroch rafinerilerinde incelemelerde bulundu. Heyetin ilk durağı, günlük 120 bin varil ham petrol ve kondensat işleme kapasitesine sahip VPR rafinerisi oldu. Gezinin ikinci durağı ise günlük 300 bin varille İtalya’nın toplam ham petrol işleme kapasitesinin yüzde 20’sini oluşturan Sarroch rafinerisi oldu.

KEŞFETYENİ
Nefesler kesildi! O Ses Türkiye 2025 şampiyonu belli oldu
Nefesler kesildi! O Ses Türkiye 2025 şampiyonu belli oldu

Cadde | 12.05.2025 - 00:54

Beyazıt Öztürk, Hadise, Gökhan Özoğuz ve Melike Şahin’in jüri koltuğunda oturduğu O Ses Türkiye’de büyük finali yapıldı.

Yazarlar