Ekonomi Petrol fiyatları kritik seviyede! Düşüş devam eder mi?

Petrol fiyatları kritik seviyede! Düşüş devam eder mi?

13.07.2022 - 12:25 | Son Güncellenme:

Petrol fiyatları ekonomilerde yavaşlama ve talebe yönelik endişelerle varil başına 100 doların altını gördü. Peki petroldeki düşüş devam eder mi? İşte cevabı...

Ekonomik yavaşlama endişeleriyle dün 100 doların altına gerileyen petrol bu seviyenin altındaki seyrini sürdürüyor. Brent petrolün varili, uluslararası piyasalarda 100 doların altına gerileyerek, 99,34 doları gördü.

Haberin Devamı

Batı Teksas tipi ham petrolün varil fiyatı önceki seansta yaklaşık yüzde 8 düşerek 3 ayın en düşük seviyesine geriledi.

ABD’de bugün açıklanacak enflasyon verisinin yeni bir rekor kırması ve Fed’in 75 baz puanlık faiz artırımlarına devam etmesi bekleniyor.

FİYATLAR ÜZERİNDE BASKIYA NEDEN OLDU

Petrol fiyatları Ukrayna’daki savaşın başlamasının ardından Mart ayında varil başına 130 dolara tırmanmıştı ancak bu seviyelerdeki seyrini sürdüremedi. Dolardaki yükseliş ve Çin’de vakaların artması fiyatlar üzerinde baskıya neden oldu.

ING Groep Emtia Stratejisti Warren Peterson “zayıf makro görünüm şu anda piyasayı sürüklüyor ve kısa vadede devam edebilir. Bu da aşağı yönlü daha fazla alan olduğunu gösteriyor. Ancak güçlü temel göstergeler nedeniyle bu düşüşün sınırlı olduğunu düşünüyoruz” diye konuştu.

Haberin Devamı

Ağustos vadeli Batı Teksas tipi ham petrolün varil fiyatı yüzde 0,2 düşüşle 95,68 dolar olurken Eylül vadeli Brent petrolün varil fiyatı yüzde 0,2 artışla 99,75 dolarda seyrediyor. Peki petrol fiyatlarındaki düşüş devam eder mi? 

CNN Türk canlı yayınında açıklamalarda bulunan Ekonomist Hikmet Baydar şu ifadeleri kullandı: "Petrol fiyatlarında son günlerde çok büyük oynaklıklar görüyoruz. 100 ile 115 arasında bir günde hareket ediyor. Teknik olarak aşağı doğru sinyal verse de 100'lü seviyeler kritik seviyeler.

"DÜŞÜŞ DAHA DA HIZLANABİLİR"

Resesyondan dolayı düşüş devam ediyor. Büyüme rakamları aşağı çekiliyor. Önümüzdeki dönemde petrol fiyatları 85 seviyelerinde görebiliriz. Türkiye'ye yansıması nasıl olur? Talep daralması nedeniyle petroldeki düşüş daha da hızlanabilir.