Ekonomi Piyalepaşa’da dönüşümün temeli atıldı

Piyalepaşa’da dönüşümün temeli atıldı

07.05.2016 - 02:30 | Son Güncellenme:

İstanbul Beyoğlu ilçesinde Piyalepaşa Bulvarı’na cepheli 82 bin metrekare arsa üzerine inşa edilecek Piyalepaşa İstanbul’un temeli, Çevre ve Şehircilik Bakanı Fatma Güldemet Sarı ve İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Kadir Topbaş’ın katılımıyla atıldı.

Piyalepaşa’da dönüşümün temeli atıldı

Temeli atılan projenin, İstanbul ve Türkiye’ye çok şeyler katacağını belirten Topbaş, “Güzel bir proje. İstanbul’un en merkezi ve dinamik noktalarından Piyalepaşa’ya canlılık getirecek, kentsel dönüşüme örnek olacak bir proje hayata geçiyor. Bunun özel sektör eliyle yapılması ayrıca önemli. Çünkü, özel sektörün bu konuda aktif olması bizim işimizi kolaylaştırıyor” dedi.
Polat Holding Yönetim Kurulu Başkanı Adnan Polat da Piyalepaşa İstanbul’un özel sektör tarafından gerçekleştirilen en büyük kentsel dönüşüm projesi olduğunu belirtti. Osmanlı ve Selçuklu mimarisinden izler taşıyacak şekilde karma kullanım projesi hazırladıklarını anlatan Polat, “Projeyle, semt kültürünü yeniden canlandıracağız. İstanbullular için eski mahalle mefhumu önemliydi. Şimdilerde o sıcak mahalle hayatını, insanların birbirleriyle yakalayacağı samimi komşuluk ilişkisini, çocukların sokaklarda keyif içinde oynadığı oyunları özlemle anar olduk. Bu açıdan da Piyalepaşa İstanbul’un önemli bir açığı kapatacağına gönülden inanıyoruz” şeklinde konuştu.

Yazarlar