Ekonomi Piyalepaşa’da ikinci etap inşaatı başladı

Piyalepaşa’da ikinci etap inşaatı başladı

17.11.2022 - 07:00 | Son Güncellenme:

Polat Holding tarafından projelendirilen Piyalepaşa İstanbul’un ikinci fazı ‘İstanbul Premium’un inşaatı başladı.

Piyalepaşa’da ikinci etap inşaatı başladı

DUYGU ERDOĞAN  - Yaklaşık 1000 konutun yer aldığı ilk etabı tamamlayan şirket, şimdi ikinci etaba başladı. 348 konut, 20 ofis, 63 ticari birim ve otelin yer alacağı yeni etapla birlikte toplam 8 milyar liralık yatırıma imza atılacak. Projenin tanıtım toplantısında konuşan Polat Holding Yönetim Kurulu Başkanı Adnan Polat, “İstanbul Türkiye’nin kıymetli cevheri, Beyoğlu ise bu cevherin tam kalbi. 2025 sonunda tamamlanacak olan, konut, ofis ve sanat odağında üst düzey bir konsept yaratacağımız bu proje ile İstanbul’un çehresini daha da güzelleştirmeyi hedefliyoruz” dedi.

Haberin Devamı

ABD Yeşil Bina Konseyi tarafından verilen LEED sertifikasına mahalle bazında sahip olan projede, yeşil mimari konusunda da önemli çalışmalar yapıldığı belirtildi. Projenin yeni etabında büyüklükleri 73 ile 129 metrekare arasında değişen 1+1, 2+1 ve istenirse 3+1’e dönüştürülebilecek şekilde daireler tasarlanıyor.

Kamu-özel işbirliği 

Kentsel dönüşümde inşaat ve finansmandan çok insanlarla anlaşma konusuna özen gösterdiklerini belirten Polat, “Biz proje alanımızda işgalci konumunda olan kişileri ev sahibi yaptık ya da ev alacakları kadar ödeme yaptık” dedi. Zorlu bir dönemde dönüşüme başladıklarını belirten Polat, “Başladığımız işi yarım bırakmak istemedik, o nedenle 2’nci etabı da yapıyoruz. Her işten para kazanmak şart değil. Gerekirse zarar edelim ama sözümüzü tutalım istedik. Buradaki insanları kırmadan, kimseyi zor durumda bırakmadan dönüşümü sağlıyoruz” diye konuştu. 

Haberin Devamı

Metrekaresi 120 bin TL

Polat, ruhsat aşamasında 3 projeleri olduğunu, yurtdışında Macaristan, Sırbistan, Hollanda ve İngiltere’de yatırım planladıklarını kaydetti. Polat Holding CEO’su Kaan Yücel de, Ruslar ve İranlılardan talep aldıklarını, projede ortalama metrekare satış fiyatının 120 bin lira olduğunu, teslimlerin ise 2025 sonunda yapılacağını ifade etti.

Yazarlar