Ekonomi Piyasa değeri 4 milyar dolara dayandı

Piyasa değeri 4 milyar dolara dayandı

02.07.2021 - 07:00 | Son Güncellenme:

Hepsiburada’nın Nasdaq borsasındaki halka arzı hisse başı 12 dolardan gerçekleşti. Şirketin piyasa değerlemesi yaklaşık 4 milyar dolar düzeyinde olurken, halka arzdan elde edilen gelir 700 milyon doların üzerinde gerçekleşti.

Piyasa değeri 4 milyar dolara dayandı

Hepsiburada CEO’su Murat Emirdağ, “Nasdaq’ta halka açılmamız, Türkiye’nin de küresel e-ticaret haritasında yerinin olduğunu kanıtlaması ve global teknoloji devlerinin arasına bir Türk şirketinin adını yazdırması adına son derece anlamlı bir gelişme” dedi. Emirdağ, uluslararası yatırımcıların Türkiye’nin ve e-ticaretin gelecek hikayesine inanarak Türkiye’ye yatırım yapmalarının ve yatırım iştahının çok yüksek olmasının, Türkiye’deki diğer tüm şirketlere iyi örnek olacağını ifade etti.

Haberin Devamı

Halka arzla birlikte, güçlenen sermaye yapısıyla müşteri odaklı iş süreçlerini geliştirerek büyümeyi sürdürülebilir kılmak istediklerini aktaran Emirdağ, şunları söyledi:

“Platformumuzda yer alan 45 bini aşkın iş ortağımızla birlikte, geçen yıl yüzde 100’ün üzerinde büyüme kaydederek 17 milyar TL’lik işlem hacmine imza attık. KOBİ’lerin, işletmelerin ve yeni girişimlerin işlerini büyütmelerine kaldıraç görevi yaparken sürdürülebilir ekonomik büyümeye katkı sağlamaya devam etmek istiyoruz.”

‘İlham verici’

Nasdaq Başkanı ve CEO’su Adena Friedman, halka arzı gerçek ilham kaynağı olarak niteleyerek, şöyle konuştu:

“Önde gelen bir e-ticaret platformu yaratmanın yanısıra, daha kapsayıcı bir işgücü oluşturma konusundaki kararlılığınız da aynı derecede ilham verici. Hepsiburada’da yer alan işletmelerin yüzde 20’sinden fazlasının sahiplerinin kadın girişimci olması etkileyici bir başarı. Kurucusu kadın olan bir girişimin, daha önemli mesafeler kat ederek, sayısız kadının hayatında değişim yaratacağından kuşkum yok.”