24.09.2006 - 00:00 | Son Güncellenme:
Kanada'daki başarılı iş hayatından sonra 10 yıl önce Türkiye'den iş teklifi alan ve iki ortağıyla birlikte ilk dükkanını İstanbul Ulus'ta açan Ömer Diler, şimdi 15 dükkana sahip. Tamamen Türk markası olan Pizza Max'lerin sayısı 2007'nin ortalarında 22 olacak. Kanada'nın Toronto şehrinde 30 yıl pizzacılık yapan ve kentin en büyük pizza zincirini kuran Ömer Diler Türkiye'de de pizza anlayışını değiştiriyor. Pizza Max Yönetim Kurulu Başkanı Ömer Diler "Benim babam kebabın yanına ilk kez bulgur pilavı koyan insandır. Mutfaklarda büyüdüm, 9 yaşındayken döner keserdim. Antepli gurme bir aileden geldiğim için kendi şirketimde de devamlı yeni ürünler geliştiriyorum" dedi. En son geliştirdiği ürünün Antep mutfağından esinlenerek yaptığı simit kenarlı pizzanın içine, közlenmiş patlıcan, nar ekşisi ve döner olduğunu söyleyen Diler "Türkiye'ye barbekü sosunu ilk biz getirdik. Pizza dükkanı konseptini değiştirerek ilk kez Pizza ve tavuk ürünlerini bir arada sunduk. Ev makarnasını özel geliştirdiğimiz 3 ayrı sosla satıyoruz" diye konuştu.Diler dükkanlara 30 çeşit ürün olduğunu belirterek "İnce kepekli bostana pizza, rejim yapan müşterilerimizin çok sevdikleri bir ürün. Egeden aldığımız otlar, zeytinyağı ve özel balla yoğurduğumuz hamurla yaptığımız pizza düşük kalorili ve besleyici" dedi. Rejim yapanlara pizza Amerika'da pizza pazar hacminin 35 milyar dolar olduğuna değinen Ömer Diler şunları söyledi: "Türkiye'de pizza pazarı gelişiyor. ABD'de en ucuz ve pratik yiyecek pizza. Türkiye'de de böyle olacak. Pizza Türk damak tadına en yakın ürün, pide gibi yağlı da değil, sağlıklı. Müşterilerimizin yüzde 70'i evli ve çalışan çiftler. Yemek yapmaya vakit bulamayan çalışan çiftler ucuz ve hızlı bir şekilde karınlarını doyurabiliyor" ABD'li 35 milyar dolarlık pizza yiyor