Ekonomi Praktiker’i iflastan kurtarma harekatı

Praktiker’i iflastan kurtarma harekatı

14.07.2013 - 02:30 | Son Güncellenme:

Aşırı borçlanma ve ödeme yetersizliği nedeniyle iflas başvurusunda bulunan Alman yapı market zinciri Praktiker’in bir hissedarı şirketi kurtarmak için harekete geçti.

Praktiker’i iflastan kurtarma harekatı


Praktiker’in yüzde 15 hissesine sahip olan Isabella de Krassny ve eşi Alain de Krassny, diğer bazı yatırımcılarla birlikte Praktiker’in banka borçlarını üstlenmeyi düşünüyor. Alman Bild gazetesine konuşan Isabella de Krassny, “İflas son anlamına gelmiyor” dedi. Tedarik masraflarının daha iyi anlaşmalarla yılda 80 milyon euro düşebileceğini belirten Krassny, yönetim masraflarının da yarı yarıya inebileceği görüşünde.

Çalışmaya devam ediyor
İflas başvurusunda bulunmasına rağmen Praktiker mağazaları yeniden yapılandırma imkanı incelenirken çalışmaya devam edecek. Almanya’nın 3. büyük yapı market zinciri olan Praktiker’in iflas bayrağını tamamen çekmesi halinde çok sayıda çalışan işini kaybedecek. 9 ülkede 18 bin çalışanı olan Praktiker’in 430 mağazası var. Praktiker bu yıl şubat ayında Türkiye’deki 9 mağazasını kapatarak ülkeden çıkacağını açıklamıştı. Son bir yıl içinde borçları yüzde 25’e yakın artan Praktiker’in mart sonu itibariyle yaklaşık 535 milyon euro borcu olduğu belirtiliyor. Şirketin elindeki nakit ise son 1 yılda yüzde 29 azalarak 51.3 milyon euro’ya geriledi.