Ekonomi PTT ve Vakıf Katılım para transfer birliği

PTT ve Vakıf Katılım para transfer birliği

14.04.2017 - 02:30 | Son Güncellenme:

PTT ile Vakıf Katılım, bankacılık alanında kamunun gücünü birleştiren bir işbirliğine imza attı. ParaPosta ismiyle sunulacak işbirliği kapsamında, PTT ile bankalar arası Türk Lirası cinsinden yapılacak çift yönlü para transferleri işlemleri Vakıf Katılım’ın bankacılık altyapısı kullanılarak, kolay ve hızlı bir şekilde gerçekleştirilebilecek.

PTT ve Vakıf Katılım para transfer birliği

İki kamu kurumu arasındaki işbirliğinin memnuniyet verici olduğunu belirten Vakıf Katılım Genel Müdürü İkram Göktaş, şunları söyledi:

Haberin Devamı

“Vakıf Katılım olarak bu yola çıkarken kamu desteğini ve gücünü, yüzyıllara dayanan adalet ve sosyal paylaşım esaslı vakıf kültürü ile aynı potada eritmeyi ve bu sayede katılım bankacılığı sektöründe bir dönüşüme önayak olmayı amaçladık.
Vakıf Katılım’ın isminde yer alan ‘Vakıf’ ifadesi, kurucumuz T.C. Başbakanlık Vakıflar Genel Müdürlüğü’nden ve vakıf kültüründen gelmektedir. Tarihimizden devraldığımız hizmet tecrübemizi, çağın gerektirdiği en yeni teknolojileri kullanarak müşterilerimizin hizmetine sunuyoruz.” PTT A.Ş. Yönetim Kurulu Başkanı ve Genel Müdürü, Dünya Posta Birliği İdari Konsey Başkanı Kenan Bozgeyik ise yaptığı konuşmada 176 yıllık köklü bir geçmişe sahip PTT’nin istiklalden istikbale her dönemde ülkemiz ve milletimizin hizmetinde olduğunu belirterek sözlerine şöyle devam etti: “Posta, kargo, elektronik ticaret, bankacılık gibi farklı sektörlerde faaliyet gösteren Şirketimiz, bir dünya markası olma vizyonuyla hareket ederek hizmet kalitesi ve çeşitliliğini her geçen gün artırmaktadır.

Haberin Devamı

Pttbank, kurumumuz için stratejik büyüme alanlarından birini teşkil etmektedir.”