Ekonomi Radyasyona karşı giysi yolda

Radyasyona karşı giysi yolda

20.05.2015 - 02:30 | Son Güncellenme:

Türkiye’nin tekstil üretim merkezlerinden Denizli, savunma sanayisinde de faaliyet göstermeye hazırlanıyor. Kentteki 10 tekstil firmasının katılımıyla başlayan proje kapsamında ilk etapta radyasyon önleyici kıyafet ve tank çadırı üretilecek

Radyasyona karşı giysi yolda

Türkiye Moda ve Hazır Giyim Federasyonu Başkan Yardımcısı ve Denizli Tekstil ve Giyim Sanayicileri Derneği (DETGİS) Yönetim Kurulu Başkanı İsa Dal, kentin, gelecekte katma değeri yüksek ürünlere ağırlık vermesi gerektiğini belirtti.
Dal, ilk etapta 10 tekstil firmasının tek çatı altında toplandığı Türk Teknik Tekstiller Araştırma ve Yatırım Uygulama Grubu (TÜRKAY) Projesi’ne başladıklarını söyledi.
Teknik tekstilde marka kent yaratmak istediklerine işaret eden Dal, şöyle konuştu:
“Bu yıl sonu veya önümüzdeki yıl başında ilk uygulamaları ortaya koymayı hedefliyoruz. Savunma sanayi bu başlıkta özel olarak önemsediğimiz bir sektör. İlk etapta radyasyon önleyici kıyafetler ve tank çadırları üretimi için çalışma yürütüyoruz. Bursa Tekstil Konfeksiyon Ar-Ge Merkezi ve üniversitelerin desteğini alarak birer prototip geliştireceğiz. Başarılı olunması halinde kesin yatırıma geçeceğiz.”