24.06.2009 - 18:24 | Son Güncellenme:
İstanbul’da bu yıl 3 yeni mağaza açmayı planlayan Real Hipermarket, ilk mağazasını yarın Fulya’da hizmete açacak. Bu yıl 18 milyon Euroluk yatırımla bin 500 aileye iş imkanı sunmayı hedefleyen Real’in 6 milyon Euro yatırımla tamamladığı Fulya Real mağazasında 50 bin çeşit ürün satılacak. Ayrıca, mağazayı tanıtan akıllı robot ve şarap tadım noktaları da mağaza içerisinde yer alacak. Real’in Türkiye’deki 12. ve Almanya’daki 100. mağazası olan Real’in Fulya mağazasının açılış öncesi düzenlenen basın toplantısına katılan Real International CEO’su Joel Saveuse, Türkiye’yi Avrupa’daki en ilginç yatırım alanlarından biri olarak gördüklerini söyledi.
METRO İÇİN TÜRKİYE AB’NİN BİR PARÇASI
Konuşmasında, Türkiye’nin AB’ye üyelik sürecine de değinen Saveuse, “Son AB parlamentosu seçimlerinde bazı siyasetçiler her ne söylerse söylesin, benim ve Metro yönetim kurulundaki meslektaşlarım için, Türkiye Avrupa’nın bir parçasıdır” dedi. Türkiye’nin her zaman olağan üstü iş fırsatları sunduğuna inandıklarını söyleyen Saveuse, “Türk insanının ortalama yaşı 28, Almanya’da ise 42! Bu gelecekte özel tüketimde sürekli bir gelişim demektir” dedi. Dünya çapındaki krize rağmen, Merril Lynch’in 2010’da Türkiye için yüzde 3.2 ekonomik büyüme öngördüğünü belirten Saveuse, “Bu Türk ekonomisinin gücünü gösteriyor” ifadelerini kullandı.
REAL’İN TÜRKİYE SATIŞLARI ARTTI
Şirket olarak Real’in uluslar arası açısından, yabancı pazarlarda büyümeye devam etmesini amaçladıklarını dile getiren Saveuse, “2008 satışlarımız 11 milyar Euroyu geçti. Hedefimiz tüm uluslar arası operasyonlarımızda en büyük üç perakendeci arasına girmek. Ancak şirketimizi mevcut pazarlarımızda da ileri götüreceğiz ve size söz veriyorum. Türkiye bu stratejide çok önemli bir dönüm noktasıdır” dedi. Real’in Türkiye’de 2008 satışlarını yüzde 11.6 artırarak 288 milyon Euro’ya ulaştırdığını açıklayan Saveuse, “2009’da İstanbul’a odaklanarak ve biri yarın olmak üzere üç yeni mağaza açarak, işimizi genişletmeyi planlıyoruz.” şeklinde açıklamada bulundu. Türkiye’de yatırım yapmaya devam ettiklerini dile getiren Saveuse, “İki hafta önce Dünya Ticaret Köprüsü’nde Başbakan şöyle dedi: “Bugünlerde Türkiye’ye yatırım yapan şirketler gelecekte bunun meyvelerini toplayacaktır.” Başbakan Erdoğan kesinlikle haklı” sözleriyle konuşmasını tamamladı.
FULYA MAĞAZASINI AKILLI ROBOT TANITACAK
Real hipermarketleri Türkiye Genel Müdürü Kubilay Özerkan ise, Real Türkiye’nin 2009 yılının zorluklarını bir fırsat olarak gördüğünü ve stratejisini ona göre adapte ettiğini söyleyerek, “Real Türkiye olarak bu yıl 18 milyon euroluk yatırım yapacağız. Bu yatırımla birlikte yaklaşık bin 500 aileye iş imkanı oluşturacağız” dedi. Bu yıl açılması planlanan üç mağazadan biri olan Fulya’daki Real mağazasına 6 milyon Euroluk yatırım yapıldığını belirten Özerkan, 300 kişiye istihdam sağlandığını bildirdi. Mağazanın 07.00’dan 24.00’a kadar günlük 17 saat kesintisiz hizmet sunacağını bildiren Özerkan, ayrıca mağaza içerisinde akıllı robot ve şarap tadım istasyonlarının bulunacağını söyleyerek, “Mağazamızda 50 bin çeşik ürün, 43 kasası ve 300 çalışanı ve rekabetçi fiyatları ile bu bölgede müşterilerimizin ihtiyaçlarını en uygun fiyata karşılayabilecek tek hipermarket olacak” dedi.