Ekonomi Refinansman Nedir, Nasıl Yapılır? Refinansman Nasıl Yapılır?

Refinansman Nedir, Nasıl Yapılır? Refinansman Nasıl Yapılır?

19.12.2021 - 03:03 | Son Güncellenme:

Çeşitli ihtiyaçları insanlar krediler ile karşılayabiliyor. Ama bu durumda, belirli bir vade sayısının ve faiz oranı dahil olduğu bir borçlanmayı kabul etmek de gerekir. Alındığı dönemde oldukça avantajlı olan krediler ise, zaman içinde avantajını kaybedebilir. Refinansman nedir, nasıl yapılır sizler için derledik.

Refinansman Nedir, Nasıl Yapılır Refinansman Nasıl Yapılır


Alındığı dönemdeki krediyi daha avantajlı bir hale getiren refinansman, mevcut kredilerdeki bazı detayların değişmesi ile mümkün olur.

Refinansman Nedir?

Kredi borcunu çok daha avantajlı bir şekilde ödemek ancak refinansman ile mümkün olabilir. Borcu bu sayede kapatmak, gerçekten çok daha avantajlı olacağı için başvurulması gerekir. Refinansman, en basit şekilde bir borcun başka bir borçla kapatılması şeklinde tanımlanabilir. Normal şartlarda aslında çok da mantıklı olmayan bu yöntem ise, bankalardaki mevcut kredi borçları için çok avantajlı bir seçenektir. Çünkü eski borç, şartları güncel olacak şekilde daha uygun olan yeni bir borçla kapatılır.

Refinansman Nasıl Yapılır?

Bir bankadaki kredi borcunun daha avantajlı vade sayısı, faiz oranı ve aylık taksit tutarı şartları ile başka bir bankadan alınan kredi ile kapatılması işlemine refinansman adı verilir. Aynı zamanda bu işlemde para birimini değiştirme seçeneği de bulunur. Başka bir banka yerine aynı banka tercih edildiği zaman da bu işleme, genellikle yapılandırma ismi verilir.

Yeniden yapılandırma yapmak için ödeme zorlukları ve kredi faizleri ile ilgili iki temel nedeni vardır. Özellikle uzun vadeli kredilerde, zaman içinde kredi faiz oranları ve benzeri şartlar değiştiğinden dolayı borçlanmanın avantajı da kaybolabilir.