Ekonomi ‘Rekabetçi bir Türkiye için ikiz dönüşüm’

‘Rekabetçi bir Türkiye için ikiz dönüşüm’

24.11.2021 - 07:00 | Son Güncellenme:

Sektörel Dernekler Federasyonu (SEDEFED) tarafından bu yıl 13’üncüsü düzenlenen Rekabet Kongresi, kamu, iş dünyası ve sivil toplum kuruluşlarının temsilcileri ile alanında uzman isimleri bir araya getirdi.

‘Rekabetçi bir Türkiye için ikiz dönüşüm’

 “Yeşil Dönüşüm ve Döngüsel Ekonomi Işığında Pandemi Sonrası Sektörler” ana temasının ele alındığı etkinliğin açılış konuşmalarını yapan TÜRKONFED Yönetim Kurulu Başkanı Orhan Turan, TÜSİAD Yönetim Kurulu Başkanı Simone Kaslowski ve SEDEFED Yönetim Kurulu Başkanı Emine Erdem, ikiz dönüşüm olarak adlandırılan dijitalleşme ve yeşil dönüşümün, rekabetçiliğe, sürdürülebilirliğe ve döngüsel ekonomiye yönelik olumlu etkilerine vurgu yaptı.

Haberin Devamı

Dijitalleşmenin şirketler ve ülkeler için önemli bir öncelik olduğuna dikkat çeken TÜSİAD Yönetim Kurulu Başkanı Simone Kaslowski, “Bununla beraber iklim değişikliğinin seyri, yeşil dönüşümün de dijital dönüşüme eşlik etmesi gereğini açıklıkla gösteriyor. İkiz dönüşüm olarak tariflenen bu yeni yapının temelinde dijital teknolojilerin etkin kullanılması önemli bir yer tutacak” diye konuştu.

‘Yaşayan bir organizma’

Kalkınma ve rekabette sürdürülebilirliğin toplumda da hayati bir öneme sahip olduğunu söyleyen TÜRKONFED Yönetim Kurulu Başkanı Orhan Turan, “Rekabetçilik artık yaşayan bir organizma” derken SEDEFED Yönetim Kurulu Başkanı Emine Erdem de şunları söyledi:

“Ülkemizde görülen istihdam, verimlilik ve yetenek uyumsuzluğu sorunlarını aşmak, ekonominin küresel rekabetçiliğini artırmak için temel gündemlerimiz olmalı. Uzun vadeli dijital dönüşüm ve diğer makroekonomi politikalarıyla bu sorunların üstesinden hep birlikte, ortak akıl ile gelebiliriz.”