Ekonomi ‘Reklamın aslanları’ ödüllendi

‘Reklamın aslanları’ ödüllendi

02.10.2010 - 00:18 | Son Güncellenme:

2010 Cannes Lions Uluslararası Reklam Festivali’nde büyük bir başarıya imza atarak 8 Aslan ve 41 finalist sertifikası kazanan Türk reklamcılara ödülleri Sabancı Müzesi “The Seed” sergi alanında düzenlenen ödül töreninde takdim edildi

‘Reklamın aslanları’ ödüllendi

Sunuculuğunu Fatih Türkmenoğlu’nun üstlendiği gecede ajanslar ödüllerini Doğan Gazetecilik Yönetim Kurulu Başkanı Hanzade Doğan Boyner, Reklamcılar Derneği Başkanı Yiğit Şardan, Doğan Gazetecilik CEO’su Servet Topaloğlu, Reklamverenler Derneği Başkanı Ahmet Pura ve Milliyet gazetesi Reklam Grup Başkanı Vicky Habif’ten aldılar.
Bu yıl 57’ncisi 20-26 Haziran 2010 tarihleri arasında gerçekleştirilen ve 24 binin üzerinde reklam çalışmasının yarıştığı Cannes Lions Uluslararası Reklam Festivaline Türkiye’den DDB&Co., Leo Burnett, TBWA\Istanbul, Grey, Concept ve Mindshare 41 işle finale kaldı. Finale kalan bu çalışmalar arasından DDB&Co. 1 Altın, 1 Gümüş ve 4 Bronz, Leo Burnett ise 2 adet Bronz Aslan olmak üzere toplam 8 aslanla Türkiye’ye döndü. Ayrıca gecede, finale kalan işlerin sahipleri ajanslara finalist sertifikaları verildi.

Uluslararası başarı
Ödül töreninde bir konuşma yapan Reklamcılar Derneği Başkanı Yiğit Şardan, Cannes Lions’ın sektör için önemine değinirken geçmişte lokal yapılan işlerin yoğun olduğu Türk reklam sektörünün son sekiz yılda uluslararası düzeyde başarı kazanan işlere imza attığını söyledi.

Haberin Devamı

‘Reklamın aslanları’ ödüllendi

Törene 200’e yakın reklamcı ve reklamveren katıldı
Milliyet gazetesinin reklam sektörüne verdiği destekten gurur duyduğunu belirten Doğan Gazetecilik CEO’su Servet Topaloğlu ise reklamda yaratıcılığın tüketiciler üzerindeki etkisinin altını çizerken bu yılki festivalin açıkhava dalında büyük ödül alan Diesel’in “Stupid” reklam kampanyasını örnek gösterdi.
Doğan Gazetecilik Yönetim Kurulu Başkanı Hanzade Doğan Boyner ve Reklamcılar Derneği Başkanı Yiğit Şardan’nın festivalde bir altın, bir gümüş ve dört bronz aslan kazanan DDB&Co’nun Sanat Yönetmeni Ali Batı’ya aslanları vermesiyle ödül töreni başladı. Ajans altın aslanı CNN Türk için hazırladığı çalışma ile açık hava dalında kazandı. Festival’de iki bronz aslan alan Leo Burnett’in ödüllerini Bahadırhan Pekşen ve Selim Ünlüsoy Doğan Gazetecilik CEO’su Servet Topaloğlu’ndan aldı. Gece sertifikaların takdim edilmesiyle devam etti.
Ödül törenine katılan 200 kadar reklamcı ve reklamveren 9. kez düzenlenen Cannes Lions Ödüllü İşler sergisinde dünyanın en yaratıcı reklam çalışmalarını inceleme fırsatı buldu. Ayrıca sergi, reklam dünyasının tek küresel organizasyonu olan Cannes Lions Uluslararası Reklam Festivaline katılamayan reklam ajansları, reklamveren profesyonelleri ve üniversite öğrencileri için önemli bir bilgi kaynağı sunuyor.