Ekonomi Renault Trucks banttan indi, ilk teslimat yapıldı

Renault Trucks banttan indi, ilk teslimat yapıldı

22.10.2008 - 01:02 | Son Güncellenme:

Beşinci fabrikasını Türkiye’de Karsan’la kuran Renault Trucks, tesislerde üretilen Premium adlı uzun yol kamyonunun ilk teslimatını Eyüp Lojistik firmasına yaptı

Renault Trucks banttan indi, ilk teslimat yapıldı

Renault Trucks, Karsan ortaklığı sonrası Karsan’ın Bursa fabrikasında üretilen yerli kamyon gün yüzüne çıktı. Yerli uzun yol kamyonu “Premium’un” ilk teslimatı 100 adetlik araç alımıyla Eyüp Lojistik firmasına gerçekleşti.
Dünkü teslimat töreninde konuşan Renault Trucks Genel Müdürü Gino Costa, Karsan’la kısa zamanda büyük yol kat ettiklerini, banttan çıkan ilk aracın beklentilerin çok üzerinde olduğunu söyledi.
Renault Trucks’ın Fransa’da 4 fabrikasının bulunduğunu, beşincisinin ise Karsan fabrikası olduğunun altını çizen Costa, “Karsan fabrikası, Fransa’daki fabrikalarımıza göre artı değerde. Bu da çok yüksek motivasyon ve mühendislik yeteğinden kaynaklanıyor” dedi.

Haberin Devamı

‘Her kriz bir fırsat’
Karsan Genel Müdürü Murat Selek, Renault Trucks’la ortak bir çalışma yapmanın çok önemli bir karar olduğunu iletti.
Selek, otomotiv sektöründe önemli yere sahip olduklarını belirterek, “Üretim altyapısı olarak hiç eksiğimiz yok. İki fabrikamızla Avrupa ile aynı değerde yıllık 60 bin araç üretim kapasitesine sahibiz. Bu sayıyı ileride 100 bine çıkarmayı hedefliyoruz” diye konuştu.
Murat Selek krizle ilgili olarak da, şunları söyledi: “Hedeflerimizin meyvelerini daha yeni almaya başladık. Karsan olarak bir küçülme değil büyümede bir yavaşlama öngörüyoruz. Bu bakımdan kendimizi şanslı hissediyoruz. Ayrıca bizim için her kriz bir fırsat.”

İlk parti Eyüp Lojistik’e
Renault Trucks, Karsan ortaklığı sonrasında ortaya çıkan ilk araç teslimatını, ilk günden bu yana işbirliği içinde oldukları Eyüp Lojistik şirketine yapacaklarını söyleyen Cino Costa, Eyüp Lojistik’e toplamda 100 adet araç teslimatı yapacaklarının müjdesini verdi.