Ekonomi ‘Riski iyi yönetenler krizi fırsata çevirir’

‘Riski iyi yönetenler krizi fırsata çevirir’

13.05.2009 - 00:33 | Son Güncellenme:

Çoğu elementer sigorta şirketinin sigortacılık operasyonlarının iyi olduğunu vurgulayan Long, “Riski daha iyi yöneten şirketlerin krizi kendi lehine çevirme olanağı var” dedi

‘Riski iyi yönetenler krizi fırsata çevirir’

Liberty Sigorta yönetim toplantısı için Türkiye’ye gelen ABD’nin önde gelen sigorta gruplarından Liberty International Başkanı David Long, Liberty Mutual Group’un Türk sigorta pazarına büyük önem verdiğini ve amaçlarının Liberty Sigorta ile Türkiye’de lider sigorta şirketleri arasında yer almak olduğunu belirtti.
Dünyada yaşanan ekonomik krizle ilgili bir değerlendirme yapan Liberty International Başkanı David Long operasyon açısından rekabette öne çıkan ve riski daha iyi yöneten şirketlerin krizi fırsata çevirebileceklerini söyledi. Long, kriz ve bunun sigortacılığa etkileri konusunda şöyle konuştu:
“Geçen yıl ABD’de başlayan ve global bankacılık krizine dönüşen kredi krizi, dünyada sigorta sektörünü de olumsuz etkiliyor. Ancak yatırım portföyünün dağılımına göre bazılarını daha fazla etkilediğini söyleyebilirim. 2008 yılında dünya çapında yaşanan felaketin düzeyine rağmen çoğu elementer sigorta şirketinin sigortacılık operasyonları yeterli derecede iyiydi. Uzun dönemde operasyon açısından rekabette öne çıkan ve riski gerçek anlamda daha iyi yöneten şirketlerin krizi kendilerinin lehine çevirme olanağı var.”

‘Mortgage riskimizi kısıtladık’
David Long, dünyada yaşanan ekonomik krizin Liberty Mutual Group’u nasıl etkilediği konusunda da şu değerlendirmeyi yaptı:
“Liberty Mutual Group, ekonomik yönden oldukça güçlü bir şirkettir. Sermaye durumumuz da oldukça güçlü. Bunu sigortacılık operasyonlarımızdaki iyi performansa ve yatırım operasyonlarımızdaki mükemmel performansa borçluyuz. Ayrıca 2008 yılı başında, hem para piyasalarındaki hem de mortgage destekli kıymetlerde riskimizi kısıtladık. Hepimizin bildiği üzere dünyada yaşanan krizden çok ciddi şekilde etkilenen bazı sigorta şirketleri var ama güvenle söyleyebiliriz ki Liberty Mutual olarak çok güçlü bir bilançomuz var. Uluslararası değerlendirme şirketlerinin değerlendirmelerine göre de şu anda çok iyi bir noktada olduğumuzu söyleyebilirim: Standart & Poor’s’a göre ‘A-‘ (Güçlü) ve A.M. Best Co.’ya göre ‘A’ (Mükemmel) reytingine sahibiz.”

Türkiye’ye yeterli sermaye
Liberty International Başkanı Long, küresel ve yerel çalışma anlayışlarıyla ilgili olarak şunları kaydetti:
“Liberty Mutual tam bir global işletme olmakla birlikte işlerimize lokal seviyede odaklanmaya devam ediyoruz. Farklı sektörlerdeki ekonomiler ve ortamlar da farklı. Rekabet ettiğimiz her sektörde lokal düzeyde diğer şirketlerden daha iyi performans göstermeyi hedefliyoruz. Türkiye de iyi konumlandığımız ve kârlı bir şekilde büyümeye yetecek kadar iyi sermaye sağladığımız sektörlerden biri.”