Ekonomi Robotlar insan gibi gözlükten MR çıktı

Robotlar insan gibi gözlükten MR çıktı

27.02.2019 - 08:15 | Son Güncellenme:

MWC 2019’a ‘cep’ler damga vururken, ilginç icatlar da katılımcıların ilgisini çekmeyi başarıyor. İnsansı robotlar, akıllanan ürünler, sanal gerçeklik gözlükleri bunlar arasında yer alıyor

Robotlar insan gibi gözlükten MR çıktı

Robotlar insan gibi gözlükten MR çıktı
Mobil Dünya Kongresi (MWC 2019) tüm hızıyla devam ederken, her gün yeni tanıtımlara sahne oluyor. 24-28 Şubat tarihleri arasında açık kalacak olan fuara mobil teknolojiler ve cep telefonları damga vururken, farklı alanlardaki ilginç icatlar da katılımcıların ilgisini çekiyor. Servis yapan robot, artık MR olarak tanımlanan karma gerçeklik gözlükleri, akıllı ev sistemleri bunlar arasında yer alıyor.

Haberin Devamı

Bir içecek alır mısın?

Sizi selamlıyor, kahve servisi yapıyor, dans ediyor, soru cevaplıyor. MWC 2019’da fuarda bu özelliklere sahip XR-1 bütün katılımcıların ilgisini çekiyor.

Innfos tarafından geliştirilen bu robot, yeni teknolojilerle donatıldı. Bir servis robotundan beklenen insani etkileşimleri daha kolay göstermesi yönünde önemli bir adım olarak görülüyor.

Bu akıllı servis robotlarının ev işleri, kafeler ve sağlık hizmetlerinde yayılması bekleniyor. Güvenli ve akıllı insan makine etkileşimi sağlamak için hizmet robotlarının bazı özelliklerinin daha geliştirilmesi gerekiyor. XR-1 bu yönde önemli bir adım olarak görülüyor.

Robotlar insan gibi gözlükten MR çıktı

Karma gerçeklik geliyor!

Microsoft önceden de duyurduğu gibi biraz sanal (AR) biraz artırılmış (VR) gerçekliğin birleşimi olan Mix Reality (MR) gözlüğü HoloLens 2’yi tanıttı. Cihazın fiyatı 3 bin 500 dolar olarak açıklanırken ön siparişi de başladı. Yeni versiyonu daha konforlu, daha iyi görüntü sunuyor ve kullanması daha kolay. Bilgisayar resimlerini gerçek dünya üzerine yayıyor. Lenovo da yeni MR gözlüğü Lenovo Eplorer’ı tanıttı. Oturduğunuz yerden uzayda seyahat, şehir keşfi, dinozorlarla tanışma gibi birçok şeyi yapmanızı sağlıyor. Windows Mixed Reality teknolojisini kullanıyor. Kabloları atmasıyla göze çarpan MR gözlük, hafif ve gerçek yaşamla sanal yaşamı birleştirmenizi sağlıyor. 20 binden fazla Microsoft uygulamasına da ulaşmanızı sağlıyor.

Haberin Devamı

Tak koluna konuş

ZTE’nin alt markası Nubia’nın çıkardığı kola takılabilen cep telefonu Nubia da fuarın ilgi çekenleri arasında. Hem telefon hem de akıllı saat özelliği taşıyan cihaz, bir kayışla bileğinize takılabiliyor. Tipik bir Android tabanlı cep telefonu özelliklerine sahip. Nubia Alpha, 4 inç’lik esnek OLED ekranla geldi. Snapdragon Wear 2100 çipseti, 1 GB hafıza, 8 GB’lık depolama alanı ve 500 mAh’lık pili var. Hareket takibi, sesli telefon araması yapabiliyor. Ön tarafında 5 MP’lik bir selfie kamerası da var. Kısa mesaj atılmasını sağlayan klavyesi de bulunuyor. E-sim versiyonu da olan model nisan ayında piyasada olacak. Fiyatı ise 449 euro’dan başlayacak.

Haberin Devamı

Robotlar insan gibi gözlükten MR çıktı

Robotlar insan gibi gözlükten MR çıktı

Ürün çıkarması yaptı

Lenovo, MWC 2019’a adeta ürün çıkarması yaptı. PC’den akıllı cihazlara kadar yeni ürün portföyünü tanıttı. Yeni ThinkPad, IdeaPad ve IdeaCentre PC’ler, akıllı telefonlar görücüye çıktı. ThinkPad ailesine T490s, T490, T590, X390 ve X390 Yoga katıldı. Aynı zamanda Lenovo 14W laptoplar da tanıtıldı. Yeni IdeaPad S540 ultra ince laptop yüksek performans ve pil ömrüyle dikkat çekiyor. Lenovo, Windows 10 IdeaPad ve IdeaCenter tüketici bilgisayarlarını da bu baharda piyasaya sunacak. IdeaPad S540’in daha genç kardeşi ise S340. Daha ince ve daha hafif 14 ve 15 inç’lik versiyonları var. Yeni IdeaPad C340 ikisi bir arada dönüştürülebilir laptop ise S540 ve S340 gibi ultra ince. 8 saatlik pil ömrü ve RapidCharge teknolojisi var. Tüketici elektroniği tarafının yeni ailesi yeni IdeaCentre AIO A340 hepsi bir arada masaüstü bilgisayarla tamamlanıyor. Bu ürün de modern ev ve işyerleri için tasarlandı.

Robotlar insan gibi gözlükten MR çıktı

Yapay zekalı diş fırçası

Haberin Devamı

Oral-B, yeni yapay zeka özellikli diş fırçası Genius X’i sergiliyor. Cihaz, bireysel fırçalama stillerini değerlendirmek ve kullanıcılara daha iyi fırçalama alışkanlıkları kazanmaları için koçluk vermek amacıyla binlerce kişinin diş fırçalama davranışları hakkındaki bilgileri bir araya getiriyor. Yapay zeka teknolojisi, insanların ağız içinde tam olarak nereleri fırçaladıklarını izliyor ve daha fazla dikkat gerektiren alanlar konusunda geri bildirim sunuyor. Tükürük bezlerine bakarak sağlık önerilerinde bulunan fırça dil temizliği yapıyor. Tek şarjla bir hafta kullanılabilen fırça akıllı telefonlarla da şarj edilebiliyor.

Robotlar insan gibi gözlükten MR çıktı