Ekonomi Rogers: Çin'de endişeye gerek yok

Rogers: Çin'de endişeye gerek yok

18.02.2014 - 12:05 | Son Güncellenme:

Ünlü yatırımcı Jim Rogers, piyasalarda son dönemde hakim olan Çin'e dair endişelerin yersiz olduğunu ve ülke ekonomisinin çökmeyeceğini söyledi.

Rogers: Çinde endişeye gerek yok

Yatırım uzmanı Jim Rogers, dünyanın ikinci büyük ekonomisi Çin'in sert iniş yapacağı yönündeki endişeleri değerlendirdi. Business Insider'a konuşan Rogers, Çin'deki yavaşlamayla ilgili fazla korkulmaması gerektiğini söyledi. Rogers, "Hükümet emlak sektörünü soğutmaya çalışıyor. Buna karşılık, bir takım bazı sektörleri de hızlandırmaya karar verdi. O sektörler dünyada ne olursa olsun büyümeye devam edecek" dedi.

Haberin Devamı

ASIL SORUN BORÇ

Çin'de kendisini endişelendiren asıl meselenin bazı alanlarda biriken yüksek borç miktarları olduğunu söyleyen Rogers, "Bazı vilayetler ve şirketler ekonomik toparlanmanın başlamasından bu yana çok borç biriktirdi. Gelişmiş ülkelerdeki aşırı para basma politikaları Çin dahil her ekonomide bozulmalara yol açtı" şeklinde konuştu.

KİMSE ANLAMIYOR

Çin'de olup bitenlerin ülkeyi eleştirenler tarafından tamamen anlaşılamadığını da ifade eden Rogers, "Gordon Chang 2001 yılından bu yana sürekli olarak Çin'in çökeceğini ve Komünist Parti'nin yok olacağını yazıyor. Jim Chanos ise 2009'da Çin'in Dubai'den 1000 kat kötü duruma düşeceğini söylemişti. Bu iddia, kendisinin ne Çin ne de Dubai'yi anladığını gösteriyor" dedi.