Ekonomi Romer: ABD, ekonomi savaşının içinde

Romer: ABD, ekonomi savaşının içinde

16.03.2009 - 09:49 | Son Güncellenme:

.

Romer: ABD, ekonomi savaşının içinde

ABD Başkanı Barack Obama’nın oluşturduğu Ekonomi Danışmanlar Kurulu Başkanı Christina Romer, “ABD’nin bir ekonomi savaşının içinde olduğunu, ancak bu savaşın henüz kazanılmadığını” söyledi. Romer, NBC televizyonunda katıldığı programda yaptığı konuşmada, geçen hafta ekonomideki sıkıntıları tarif etmek için “ekonomi savaşı” tabirini kullanan Amerikalı iş adamı Warren Buffett ile aynı görüşte olduğunu belirtti. “Henüz bu savaşı kazanamadık. Mükemmel bir savaş sahneye koyduk” diyen Romer, Beyaz Saray’ın, ekonominin temellerinin yanlış olduğuna inandığını ifade etti.
Yönetimin, Wall Street’te günlük iniş ve çıkışlara değil, uzun vadeli bir bakışa sahip olduğunu belirten Romer, ikinci bir ekonomi teşvik paketi hakkında konuşmanın erken olduğunu kaydetti.
Bu arada, Obama’nın ekonomi danışmanlarından Austan Goolsbee de Obama yönetiminin, ABD’li bankaların düzelmesine yardım amacıyla özel sermayenin hükümet fonlarını desteklemesini beklediğini söyledi. Beyaz Saray Ekonomi Danışmanlar Kurulu üyesi ve Chicago Üniversitesi ekonomi profesörü Goolsbee, bu yıl yaklaşık yüzde 8 olan işsizlik oranını iki haneli rakamlara çıkmasını önlemek için her türlü çabanın gösterilmesi gerektiğini vurguladı.