Ekonomi Ruslar geliyor elinizi çabuk tutun

Ruslar geliyor elinizi çabuk tutun

20.11.2016 - 02:30 | Son Güncellenme:

Etstur Yönetim Kurulu Başkanı Mehmet Ersoy, “Bu yıl Rus turist sayısı rekor kıracak. Döviz de yükseliyor. Fiyatlar artacak. Yerli turist avantajlı tatil için erken rezervasyonu kaçırmasın” dedi

Ruslar geliyor elinizi çabuk tutun

Etstur Yönetim Kurulu Başkanı Mehmet Ersoy, “Ruslarla anlaşma sağlandı, döviz devamlı yükseliyor, bu yıl turizmde fiyatlar artacak. Bu nedenle yerli turist elini çabuk tutsun, avantajlı fiyatlarla tatil fırsatını kaçırmasın, erken rezervasyon yaptırsın” dedi. Erken rezervasyonun bu nedenle her zamankinden daha fazla önem kazandığını kaydeden Ersoy, “Kampanyayı yüzde 45 indirimle başlattık” diye konuştu.

Haberin Devamı

Ruslar Antalya’ya...

2016 yılını değerlendiren Ersoy, “Maalesef olası bütün kötü senaryoların gerçekleştiği bir yıl oldu. Turizm sektörü dibe vurdu ama artık çıkış başladı, 2017 çıkış yılı olacak” dedi. Ersoy, şöyle konuştu:

“Özellikle Rusya ile sağlanan uyumlu ortam sayesinde Rus turist akışı başlayacak ve başta Antalya olmak üzere turizm sektörüne yüksek rakamlar olarak yansıyacak. Rusya’dan aldığımız izlenim, Rus turist sayısı 2015 rakamlarını yakalayacak, rekor bir sayıya ulaşacak. Avrupalı turist sayısında büyük düzelme beklemiyoruz.”

‘Cesaret ister’

Ersoy, erken rezervasyon yaptıranların yüzde 95’inin iptal sigortası da yaptırdığını belirterek, “Türkiye’de şirketlerin hemen hepsi KOBİ düzeyinde. KOBİ’lerde çalışan hiç kimse patronuna gidip de bir sene önceden şu tarihte tatil yapacağım demeye cesaret edemez. İptal sigortası bu nedenle çalışanlar tarafından tercih ediliyor” dedi.

Haberin Devamı

20 bin iptal oldu

15 Temmuz darbe girişiminden sonra memurlara tatilin yasaklandığını ve tüm kamu çalışanlarının göreve çağrıldıklarını hatırlatan Ersoy, şunları söyledi:

“Bu süreçte sadece bizim şirkette 20 binin üstünde iptal oldu. Sigorta sayesinde hepsi paralarını 24 saat içinde geri aldı. İzin çıktıktan sonra da yüzde 15’i tatilini yaptı. Çoğu yapamadı çünkü tatil sezonu bitti, okullar açıldı.”
İptal sigortasının tur bedelinin yüzde 1’i olduğunu ifade eden Ersoy, “Sigorta yaptırmayan yüzde 5’lik kesim ise balayı çiftleri ve emekliler” diye konuştu.

Yurtdışı zamlandı

Kurlar çok arttığı için yurtdışı turların 2017’de daha pahalı olacağını kaydeden Ersoy, “Yerli turist yurtdışı yerine yurtiçini tercih edecek” dedi.

2016’da rezervasyonda yüzde 30.5, ciroda yüzde 32 büyüme kaydettiklerini belirten Ersoy, “2017’de daha temkinliyiz, yüzde 15 büyüme hedefliyoruz” diye konuştu.

Otel yatırımı yolda

Bodrum’daki otel yatırımının izin sürecinde olduğunu belirten Ersoy, “Türkiye’ye güvenini kaybetmiş bir yatırımcı değiliz. Yatırıma devam ediyoruz. Bugüne kadar ne elde ettiysek Türkiye’den elde ettik, yatırımlarımızı da Türkiye’de yaptık ve yapmaya devam edeceğiz” diye konuştu.