Ekonomi Rusya herşeyi satıyor

Rusya herşeyi satıyor

31.08.1997 - 00:00 | Son Güncellenme:

Rusya herşeyi satıyor

Rusya herşeyi satıyor

1988'i özelleştirmede atağa geçme yılı ilan eden Rusya, aralarında ulusal havayolu Aeroflot'la petrol devi Lukoil'in de bulunduğu 37 işletmeyi 5. 2 milyar dolar karşılığında satmaya hazırlanıyor.
Devlet Başkanı Boris Yeltsin tarafından kısa bir süre önce özelleştirmeden sorumlu komitenin başına getirilen Maksim Boyko, söz konusu 37 işletmenin satışıyla ilgili belgelerin parlamentonun alt kanadı olan Duma'ya iletildiğini açıkladı. Daha önce Yeltsin'in imzaladığı kararnamelerle yönlendirilen özelleştirme programı, bundan böyle parlamentonun da onayı alınarak gerçekleştirilecek. Boyko, Duma'nın özelleştirme programını onaylayacağına inandığını belirtti.
Hükümetin 1988 özelleştirme programını aldığı işletmeler arasında Aeroflot, petrol devleri Lukoil'le Rosneft'in hisselerinin bir bölümü, Moskova'daki Şeremetyova Havaalanı, Rusya'nın boru hatlarından sorumlu Transneft şirketi ve daha önce hisselerinden bir bölümü satılan haberleşme şirketi Svyazinvest bulunuyor. Boyko, bu satışlardan 30 trilyon ruble(yaklaşık 5. 2 milyar dolar) gelir elde etmeyi beklediklerini, böylece daha önceden öngörülen 6 trilyon rublelik özelleştirme hedefinin beş kat aşılacağını söyledi.