Ekonomi Rusya-Ukrayna savaşı! Piyasalarda 'müzakere' hareketi

Rusya-Ukrayna savaşı! Piyasalarda 'müzakere' hareketi

25.02.2022 - 16:45 | Son Güncellenme:

Rusya lideri Vladimir Putin, Ukrayna ile üst düzey görüşmelere hazır olduklarını söylemesinin ardından piyasalarda toparlanma görüldü. Gram altın güniçi en düşük 837 lira seviyesine gerilerken, dolar/TL 13.75 lira bandında dalgalanıyor.

Rusya-Ukrayna savaşı Piyasalarda müzakere hareketi

Rusya Devlet Başkanı Putin'in Ukrayna ile müzakerelere hazır olduğunu açıklamasının ardından piyasalarda toparlanma hareketi görüldü. Gram altın 837 lira seviyesine gerilerken, Ons altın 1895 dolar seviyesinde tutundu.

Haberin Devamı

GÜNCEL ALTIN FİYATLARI İÇİN TIKLAYINIZ

Perşembe günü 14,64 seviyesini test eden Dolar/TL kuru, müzakere açıklamasının arından yüzde 1'i aşan düşüşle geriledi. Dolar/TL güniçi en düşük 13,75 TL seviyesini gördü.

GÜNCEL DÖVİZ KURLARI İÇİN TIKLAYINIZ

BORSA İSTANBUL'DAN HIZLI ARTIŞ

BIST 100 endeksi gün içinde yüzde 5'i aşan bir prim kaydederek 17 Aralık'tan bu yana en hızlı artış performansına imza attı.

Ukrayna krizi dolayısıyla en çok satış gören endekslerin başında gelen ulaştırma endeksinde günlük yükseliş yüzde 6'yı aşarken, bankacılık endeksi yüzde 3, sanayi endeksi ise yüzde 5 prim kaydetti.

PETROL GERİLEDİ

Piyasalarda tansiyonun düşmesiyle birlikte petrol fiyatlarında da gerileme görülüyor. Geçtiğimiz gün 105 doların üzerini gören brent petrol, bugün 95 dolardan işlem görüyor. 

Haberin Devamı

BITCOIN TOPARLANDI

Rusya Devlet Başkanı Putin'in Ukrayna ile müzakerelere hazır olduğunu açıklamasının ardından kripto para piyasasında risk iştahı arttı. Geçtiğimiz gün yüzde 8 değer kaybederek 34 bin dolara gerileyen Bitcoin hızlı bir şekilde toparlanma kaydetti.

Bitcoin, 34 bin dolar seviyelerinden 39 bin 500 dolara kadar yükselerek yüzde 15'in üzerinde primlendi. Bitcoin şu dakikalarda 39 bin 316 dolardan işlem görüyor.

Geçtiğimiz gün yüzde 11’e yakın değer kaybederek 2 bin 300 dolara kadar gerileyen Ethereum bugün 2 bin 718 dolara kadar çıktı. Bu gelişmeyle birlikte Ethereum yüzde 18 oranında yükseldi.

200 MİLYAR DOLARDAN FAZLA ARTTI

Bitcoin ile Ethereum’un değer kazanmasıyla birlikte kripto paraların toplam sermaye değeri 1.50 trilyon dolar seviyelerinden 1.74 trilyon dolara kadar çıktı. Bu gelişmeyle birlikte kripto paraların toplam piyasa değeri 200 milyar dolardan fazla artmış oldu.