Ekonomi ‘Rusya’dan yoğun yatırım ilgisi var’

‘Rusya’dan yoğun yatırım ilgisi var’

07.09.2023 - 07:00 | Son Güncellenme:

Rusya’dan Türkiye’ye çok yoğun yatırım ilgisi olduğuna dikkat çeken Bakan Kacır, gençlere vergisiz cep telefonu hakkında ise “Bir an evvel verdiğimiz sözleri tutmak niyetindeyiz” dedi.

‘Rusya’dan yoğun yatırım ilgisi var’

Aslıhan Altay Karataş / ANKARA - Sanayi ve Teknoloji Bakanı Mehmet Fatih Kacır, “Rusya’dan Türkiye’ye çok yoğun bir yatırım ilgisi var. Bazı alanlarda daha stratejik işbirlikleri de mümkün” dedi. 

Haberin Devamı

Kacır, Kabine toplantısının ardından gazetecilerin sorularını yanıtladı. Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın Soçi ziyaretine katılan Kacır, Rusya ile sanayi ve teknoloji alanında işbirliğinin olup olmayacağının sorulması üzerine “Rus iş insanlarının Türkiye’de önemli yatırımları var. Sanayi sektöründe de önemli yatırımları var. O yatırımları devam edecek. Biz de pek çok ülkede olduğu gibi onları teşvik etmeye ve desteklemeye devam edeceğiz. Rusya’dan Türkiye’ye çok yoğun yatırım ilgisi var. Bazı alanlarda Rusya ile daha stratejik işbirlikleri de mümkün. Karşılıklı kabiliyetlerimizin güçlü olduğu alanlarda işbirliğini de artırmak istiyoruz” yanıtını verdi. 

Gençlere cep 

Üniversite öğrencilerine verilecek internet ve cep telefonu desteğine ilgili seçim vaadine ilişkin soru üzerine de Kacır, şunları söyledi:

Haberin Devamı

“Bazı değerlendirmeler yapılıyor, tamamlandığında açıklanacak. Bütün bu gençlere bizim verdiğimiz bir takım sözler var. Bizim bu sözleri adım adım tutmak gibi bir gayemiz var. Bir an evvel milletimize verdiğimiz sözleri tutmak niyetindeyiz.” Kacır, Ankara’da 30 Ağustos-3 Eylül’de düzenlenen TEKNOFEST’in, 940 binden fazla katılımcıyla Ankara tarihinin en büyük etkinliği olduğunu söyledi.

Rus restoranları işçi bulamıyor

Rusya’da personel açığı inşaat, tarım, sanayi ve polis teşkilatının ardından yeme-içme sektörünü de etkisi altına aldı. RBC gazetesi Moskova’da restoran ve barların aşçı ve barmen bulmakta güçlük çektiğini yazdı. Habere göre dövizdeki oynaklık ve göçmenlerin yaşadığı gelir kaybı yeme-içme sektöründe de personel açığı yaratacak şekilde bir çıkışa neden oldu. Gazeteye konuşan sektör temsilcileri açığın boyutunu yüzde 20 ile 30 arasında değerlendiriyor. Kitayskiye Novosti restoran zincirinin kurucusu Stanislav Lisiçenko Moskova’da aşçı bulmanın imkansız hale geldiğini söyledi. Myaso & Rıba temsilcisi Sergey Mironov ise barmen ve temizlik işçisi de bulunamadığını belirtti.

‘Rusya’dan yoğun yatırım ilgisi var’

Moskova’da sağlık turizmi buluşması

Türkiye’nin önde gelen 30’a yakın hastanesi ve sağlık kuruluşu 12-14 Eylül’de Rusya’nın Başkenti Moskova’da düzenlenecek “TRUST MOSCOW LUXURY MEDICAL TRAVEL” etkinliğinde ziyaretçileriyle buluşacak. Future X Events & Exhibitions ve Gusib organizasyonuyla gerçekleştirilecek olan etkinlik, Plaza Garden Moscow WTC Otel’de yapılacak. 3 günlük programda tüm katılımcılar MOSKOVA EXPOCENTRE FUAR ALANI’nda düzenlenecek INTERNATIONAL RUSSIAN TRAVEL MARKET fuarında da B2B B2C network fırsatlarından yararlanacaklar.