Ekonomi ‘Sadece kâr odaklı başarı olmaz’

‘Sadece kâr odaklı başarı olmaz’

28.10.2019 - 07:50 | Son Güncellenme:

Türkiye hazır giyim sektörünün önde gelen markalarından DeFacto’nun CFO’su Önder Şenol, Türkiye’de kurumsal sosyal sorumluluk bilincinin oluşmasına katkı sağladıklarını söyledi.

‘Sadece kâr odaklı başarı olmaz’

 

Şenol, Brüksel’de düzenlenen Kurumsal Sosyal Sorumluluk & Sürdürülebilirlik Zirvesi 2019’da “Kurumsal sosyal sorumluluğun filantropi (hayırseverlik) ile ilişkisi” adlı panelde DeFacto’nun ulusal ve uluslararası operasyonel gücü ve yenilikçi çalışmalarının yanı sıra, hayata geçirdikleri kurumsal sosyal sorumluluk projelerini dünyanın dört bir yanından gelen katılımcılara aktardı.

Haberin Devamı

Bilince katkı

Panelde, Kumaştan Hayaller ve Mutlu Kadın Hareketi projelerini paylaşan Şenol DeFacto olarak insana yatırımın her zaman öncelikli olduğunu belirterek şunları söyledi:

“Tüm çalışanlarımızın mutluluğunu önemsiyoruz. Toplumsal cinsiyet eşitliğinin sağlanmasına katkıda bulunmayı, kadın istihdamını artırmayı, kadınların hayallerinin gerçekleşmesini ayrıca önemsiyor, bu alandaki çalışmalarımıza ağırlık veriyoruz. Sürdürülebilir kalkınma için toplumsal cinsiyet eşitliğinin sağlanması büyük önem taşıyor.”

Türkiye’de kurumsal sosyal sorumluluk kavramının şirketlerin gündeminde giderek daha yoğun şekilde yer almaya başladığını belirten Şenol, şunları dile getirdi:

“DeFacto, hayata geçirdiği projelerle bu bilincin oluşmasında katkıları bunun şirketler arasında yer alıyor. Günümüz iş dünyasında bir şirketin sadece kar odaklı iş yaparak başarıya ulaşması mümkün değil. Bu bakış açısıyla Kanserli Çocuklara Umut Vakfı’na (KAÇUV) destek olmak üzere Kumaştan Hayaller’i hayata geçirdik.

Haberin Devamı

Temel olarak projemiz, üretim fazlası kumaşların, kanserli çocuklar için umut olacak şekilde kullanılmasına dayanıyor. Bu projemizle DeFacto fabrikalarından elde edilen üretim fazlası kumaş ve aksesuarları İl ve İlçe Milli Eğitim Müdürlükleri aracılığıyla meslek liselerine gönderiyoruz. Ürünlerin tasarım ve üretimi bu okullarda okuyan kız öğrenciler tarafından yapılıyor.

Ürünleri alıyoruz, paketliyoruz ve sirkülasyonu en yoğun olan DeFacto mağazalarında satışa sunuyoruz. Elde edilen gelirle de KAÇUV projeleri destekleniyor.”