Ekonomi Şafak Hastaneleri’ne Yunan ortak geldi

Şafak Hastaneleri’ne Yunan ortak geldi

15.02.2009 - 01:00 | Son Güncellenme:

Şafak Hastaneler Grubu’nun yüzde 50’sini Yunan Marfin Investment Group’un sağlık hizmetleri sektöründeki yatırım kolu İgia, 48 milyon dolara satın aldı.

Şafak Hastaneleri’ne  Yunan ortak geldi

Şafak Grubu, İstanbul’da JF Kennedy, Avrupa, İstanbul ve Göztepe olmak üzere toplam 470 yatak kapasiteli 4 hastane işletiyor.
Marfin Yatırım Grubu Yönetim Kurulu Başkan Yardımcısı Andreas Vgenopoulos, Yunanistan Sağlık ve Sosyal Yardım Bakanı Dmitris Avramopoulos ile Devlet Bakanı Egemen Bağış’ın katılımlarıyla basın toplantısı yapıldı. Şafak Hastaneleri Yönetim Kurulu Başkanı Saim Öztürk, bu birleşme sayesinde, Türkiye genelinde, kaliteli sağlık hizmeti sunan, hastane zincirlerini genişleteceklerini açıkladı.
Saim Öztürk, İstanbul’a 3 hastane açacaklarını belirterek, “Gaziosmanpaşa’ya bir hastane yapacağız. 2 tane hastane alacağız, görüşmelerimiz sürüyor. Bu yatırımların yaklaşık bedeli 80 milyon euro olacak” dedi.

Yeni yatırımlar yolda
Marfin Yatırım Grubu Yönetim Kurulu Başkan Yardımcısı Andreas Vgenopoulos, Marfin Yatırım Grubu’nun Güneydoğu Avrupa pazarında lider sanayi grubu olduğunu, 52 bin çalışanı bulunduğunu belirterek, “Geçen yıl 4 milyar dolar ciro yaptık. Türkiye’deki ilk yatırımımız, grubumuzun şirketi olan İgia’yla Şafak Hastaneler Grubu’nun bu ortaklığı oldu. Ancak kriz ortamında oluşan fırsatlardan yararlanmak istiyoruz. Grup şirketlerimiz arasında bir de yatırım bankası var. Özellikle bu konuda araştırma yapıyoruz” dedi.

Güney Kıbrıs’ta hastane
Ayrıca, Marfin Yatırım Grubu’nun Yunanistan Olimpia Havayolları’nı satın almak üzere görüşmeler yaptıkları bildirildi.
Pazar değeri 502 milyon euro olan Yunan şirketi İgia (Hygenia) ise geçen yıl Güney Kıbrıs’ta 7.58 milyon euro’ya bir doğum kliniği satın almıştı.
Devlet Bakanı ve Başmüzakereci Egemen Bağış, Dimitris Avramopoulos ile dostluğun onun Atina Belediye Başkanlığı dönemine dayandığını ifade ederek bu birlikteliğin devamı niteliğindeki sağlık yatırımının önemine değindi.