EkonomiSahibinden 23 milyon $’a satılık ‘Halikarnas Disko’

Sahibinden 23 milyon $’a satılık ‘Halikarnas Disko’

25.09.2014 - 02:30 | Son Güncellenme:

Bodrum’da bu yıl 35’nci kuruluş yılını kutlayan ve her yıl on binlerce yerli ve yabancı turistin eğlence için akın ettiği dünyaca ünlü Halikarnas Disko 23 milyon dolara satışa çıktı.

Sahibinden 23 milyon $’a satılık ‘Halikarnas Disko’

Bu yılki Kutlamalara dünyaca ünlü manken Naomi Champbell’de katılmıştı. Fortune Turkey’in internet sitesinde yer alan bilgilere göre, Halinarkas Disco’nun sahibi Diyarbakırlı Süleyman Demir, 1979’da Halikarnas’ı açarak Bodrum’un bir dünya markası olmasını sağladı.
Demir, Halikarnas’ı yaratmayı Bodrum’a kolej tatillerinde geldiğinde hayal edermiş. 1978’de kendi ayakları üzerinde durabilme mücadelesini veren Demir, babası onu İstanbul’da şirket kurmak için noterde beklerken o Bodrum İnci Pansiyon’un sahipleriyle kiralama anlaşması yaptı.

Özal’ı da ağırladı
Elindeki tüm parayı İnci Pansiyon’a yeni adıyla Halikarnas’a yatırdı. Halikarnas’ta ağırlanan konuklar arasında Turgut Özal da bulunuyordu.
Lazer ışığını İstanköy’e vurdurmasının sorun olup olmayacağını soran Demir, ‘Sen ışığı vurdur sorun olursa ben çözerim’ yanıtını alıyor. İstanköy’de 1 kilometrelik bir alana yansıyan yeşil, mavi ışıklar halk arasında paniğe, “Uzaylılar geldi” söylemlerine yol açıyor. Yunanlılar, Bodrum’u arayınca bu kez lazer sahile vurdurulmuyor.

EN ÇOK OKUNANLAR

KEŞFETYENİ

İlgili Haberler