Ekonomi 'Sahibinden.com'da domain krizi sona erdi

'Sahibinden.com'da domain krizi sona erdi

03.01.2024 - 14:51 | Son Güncellenme:

Sahibinden.com'a 2 Ocak akşam saatlerinden itibaren giriş yapılamadı. Şirket tarafından yapılan açıklamada alan adı hizmeti sağlayan firmayla sorun yaşandığı bildirildi. Öte yandan akşam saatlerinde kullanıcılar siteye erişim sağladı.

Sahibinden.comda domain krizi sona erdi

Sahibinden.com’a hem web sitesi hem de uygulama üzerinden erişim sağlanamıyor. Siteye erişim sağlamaya çalışıldığında; "Bu siteye ulaşılamıyor www.sahibinden.com ana makinesinin sunucu IP adresi bulunamadı." uyarısı ile karşılaşılıyor. Site üzerinden alışveriş yapan binlerce kişi siteye erişemeyince özellikle galericiler ve emlakçılar olmak üzere bir çok kişi sorun yaşadıklarını ifade ettiler.

Haberin Devamı

Sahibinden.com’un domain süresinin dolması ve domaini başka birinin satın alması sonucu siteye erişilmediği iddia ediliyor. Konuyla ilgili Sahibinden'den açıklama geldi.

ŞİRKET AÇIKLAMA YAPTI

Şirket konuyla bir açıklama yaptı. Yapılan açıklamada şu ifadelere yer verildi: "Medyada yer alan sahibinden.com alan adının başka bir kişi / firma tarafından satın alınmış olması, alan adının yenilenmemesi haberleri gerçeği yansıtmamaktadır. Alan adı hizmeti aldığımız firma sorunun en kısa sürede giderilmesi için gerekli çalışmaları sürdürmektedir. Konu çözüldüğünde yeniden bilgilendirme yapılacaktır. Kamuoyuna saygıyla duyururuz."

Sahibinden.comda domain krizi sona erdi