Ekonomi ‘Sahil kasabasına’ 1 milyar $ yatıracak

‘Sahil kasabasına’ 1 milyar $ yatıracak

02.12.2015 - 02:30 | Son Güncellenme:

Yakuplu sahilinde İstanbul’un en büyük sahil kasabasını oluşturmak için yola çıkan Keleşoğlu, 4 bin 610 konut ile 319 villanın olacağı projeye 1 milyar dolar yatıracak. Üç etabı devam eden projede 9 parselde daha çalışmalar başlayacak

‘Sahil kasabasına’ 1 milyar $ yatıracak

Keleşoğlu’nun, “İstanbul’un en büyük sahil kasabası” sloganı ile hayata geçirdiği ‘Deniz İstanbul’ projesi görücüye çıktı. 1 milyon 200 bin metrekarelik arazi üzerinde kurulacak proje için 1 milyar dolar yatırım yapılacak. Projede 4 bin 610 konut, 319 villa ile otel, AVM, hastane, okul gibi donatı alanları da yer alacak. Yakuplu sahilindeki projede ayrıca rekreasyon alanları, West İstanbul Marina ve 1.5 kilometrelik sahil şeridi tasarlanıyor. Deniz İstanbul’un konut etaplarından Mercan Konakları ve Marina Evleri ile Kalyon Evleri hakkında bilgi veren Keleş-oğlu Holding Yönetim Kurulu Başkanı Mustafa Keleş, projede kişi başına 15 metrekare yeşil alan ile evler arasında 25-69 metre aralık bulunmasının daha ferah bir yaşam alanı oluşturacağını söyledi.

Haberin Devamı


TMSF’den aldı

Projeyi TMSF’den devraldıklarını hatırlatan Mustafa Keleş, proje alanının ilk önce Polonyalı Enelka şirketi tarafından yapılmaya başlandığını hatırlattı. Keleş, “Enelka 64 villayı bitirdi ve çekildi. Sonrasında 2006 yılında Eston burayı devraldı. Eston da parasal sıkıntılardan dolayı Kalyon Mahallesi’nin yarısını yapıp bıraktı. Biz Kalyon Evleri’nden itibaren devraldık. Yani projenin yüzde 15’i yapılmıştı. 47 milyon dolara TMSF’den aldık burayı. Toplamda 75 milyon dolar ödedik” dedi. Projeden yer alanların sözleşmelerinin aynen devam ettiğini belirten Keleş, şu anda ise yüzde 8 satış oranına ulaştıklarını kaydetti.


Metrekaresi 4.500 lira

İlk üç etapta 1149 konut ile 289 villanın yapılacağı projede geriye kalan 500 dönüm arazi üzerinde yer alan 9 parselde ise 3 bin 601 adet konut inşa edilecek. Projenin ilk üç etabı sırasıyla Ağustos 2016, Mayıs 2017 ve Kasım 2017’de teslim edilirken projenin tamamı 2021 yılında bitirilecek. Projenin 4 bin 500 lira lansman fiyatıyla satılacağını belirten Keleş, bölge ve projenin yüksek prim getireceğini kaydetti. Keleş, “Burası çok prim yapacak. İçinde her ihtiyaç düşünülerek ona göre konumlandı” diye konuştu.

Haberin Devamı

Keleş Holding Yönetim Kurulu Üyesi Fuat Keleş ise yatay yapılaşmayla Avrupa standartlarında bir projeyi hayata geçirdiklerini belirterek, “Avrupa yakasında dikey yerleşim hakim, ayrıca benzer projelerde evler birbirine çok yakın. Burada insan ve çevre odaklı az yerleşimli bir konsept sağlayacağız” dedi.

TMSF: Herkes için iyi bir çözüm oldu

Proje alanında oluşan sorunlar, alacaklar ve borçlular için aradıkları çözüm yolunu Keleşoğlu Holding’e yapılan satışla bulduklarını belirten TMSF Başkanı Şakir Ercan Gül, “Biz burada tüm bu sorunları etkin bir şekilde çözmek isterken aynı zamanda kamunun iyiliğini de düşünmek durumundaydık, herkes için olumlu güzel bir adım oldu” dedi.
Toplantıya katılan Beylikdüzü Belediye Başkanı Ekrem İmamoğlu ise, Beylikdüzü’nde yapılaşma koşullarını insani ölçekte doğru olması gerektiği gibi yapan bir belediyecilik anlayışı içinde olduklarını, yeni projeler yapılırken çevreye faydasını da gözlemleyerek çalışmalar yaptıklarını ifade etti.