Ekonomi Sanayi 4.0’a model olacak

Sanayi 4.0’a model olacak

24.10.2017 - 02:30 | Son Güncellenme:

Bilim, Sanayi ve Teknoloji Bakanı Faruk Özlü, Türkiye’nin ilk model fabrikasına, Ankara I. Organize Sanayi Bölgesi’nin ev  sahipliği yapacağını belirterek, “Model fabrika, işletmelerimizin yeni sanayi devrimine geçişinde önemli role sahip olacak” dedi.

Sanayi 4.0’a model olacak

Özlü, Bakanlık Toplantı Salonu’nda gerçekleştirilen Ankara Model Fabrikası İşbirliği İmza Töreni’nde yaptığı konuşmada, Birleşmiş Milletler Kalkınma Programı’nın (UNDP) teknik işbirliğiyle yürtülen Model Fabrika Projesi’ne Ankara Sanayi Odası’nın (ASO) uygulama ortağı olarak katılmasıyla Türkiye’nin ilk model fabrikasının kurulacağını belirterek, şunları kaydetti:

Haberin Devamı

“Bu yapıyı, ‘fabrikaların fabrikası’ olarak görebilirsiniz. Bugüne kadar açılmış bütün fabrikaların dönüşümü düğmesine de basıyoruz. Bu dönüşüm bir verimlilik dönüşümü, aynı zamanda bir yalın dönüşüm ve en önemlisi bir dijital dönüşümdür. Bu model fabrikayla kaynakların, zamanın ve en önemlisi umudun israf edilmesinin önüne geçiyoruz. Model fabrika, işletmelerimizin yeni sanayi devrimine geçişinde önemli role sahip olacak.”

Özlü, model fabrikaların, 4. Sanayi Devrimi’nin öngördüğü dijital dönüşümü gerçekleştirmenin önemli aracı olacağını vurgulayarak, kamu kurumları, odalar, OSB ve özel sektörün işbirliği yapmasının gerektiğini aktardı.