Ekonomi Sanayinin merkezi ‘ofisin yıldızı’ oldu

Sanayinin merkezi ‘ofisin yıldızı’ oldu

15.04.2018 - 01:30 | Son Güncellenme:

Sanayi alanlarının dönüşümü ile geniş arazilere sahip olan Güneşli/Basın Ekspres, şehrin yeni ofis merkezlerinden oldu. Bölge aynı zamanda markalı konut yatırımlarının da gözdesi.

Sanayinin merkezi ‘ofisin yıldızı’ oldu

Eskiden fabrikaların konumlandığı üretim merkezlerinden olan Güneşli ve Basın Ekspres Yolu bölgeleri şimdi ise markalı konut ve ofisin merkezlerinden. Bunun başlıca nedeni ise sanayi dönüşümü sayesinde elde edilen geniş araziler oldu. Bu sayede markalı konut geliştiricilerinin gözde bölgelerinden olan bu gelişim noktaları, şimdi Avrupa yakasının yeni ‘Levent-Maslak’ hattı olarak değerlendiriliyor.

Haberin Devamı

Bölgelerin öne çıkmasını sağlayan diğer önemli unsur ise kuşkusuz ulaşım çeşitliliği. Şehrin önemli noktalarından ulaşım alternatifi bulunan bölgeler, bu nedenle hem yatırım, hem de oturum ve şirket merkezleri tarafından tercih ediliyor. Mevcut durumda bölgedeki konut fiyatlarının ortalama metrekare fiyatları en düşük 4 bin lirayı, en yüksek ise 10 bin lirayı görmüş durumda. Ofis satış fiyatlarında ise metrekaresi 2 bin doları aşıyor.

Nitelikli konut arttı

TSKB Gayrimenkul Değerleme A.Ş. Özel Projeler Değerleme Departmanı Değerleme Uzmanı Hatice Pınar Korel, Basın Ekspres Yolu ve çevresinin, bugün çok sayıda nitelikli konut ve ofis projesi ile iş ve yaşam alanı olarak tercih edildiğini anlatırken, Yavuz Sultan Selim Köprüsü ve 3. Havalimanı bağlantı yollarıyla birlikte D-100 Karayolu, TEM, Kuzey Marmara Otoyolu ve sahil yolunu birbirine bağlayan bir kavşak noktası olmasının bölge gelişimine katkı sağladığını söyledi. Korel, “Bakıköy İDO - Bağcılar Kirazlı metro hattı ile Ataköy - Basın Ekspres - ikitelli metro hattı projesi ise bölgeye yeni bir ivme kazandırdı. Sanayi ve depo alanlarının desantralizesi ile büyük arsa stoku varlığı ortaya koyan bölgede, son yıllarda ciddi bir ivme ile dönüşüm başlamış olup bölgedeki nitelikli proje varlığı giderek artış göstermiştir” dedi.

Haberin Devamı

İstanbul’un ikinci Maslak aksı niteliğinde gelişim gösteren bölgenin, konut, AVM, ofis, otel fonksiyonlarını barındıran bir bölge olarak gelişimini sürdürdüğünü kaydeden Korel, “Ofis kira değerleri 8-10 USD/m2/ay mertebelerindedir. Bu fiyatlar Basın Ekpres Yolu’na cepheli ve yakın konumda olan projelerde geçerli olup ikincil ve daha uzak parsellerde azalarak devam etmektedir” diye konuştu.

60 farklı firma

EVA Gayrimenkul Değerleme Lisanslı Değerleme Uzmanı Şeyma Şehirli ise bölgede markalı konut piyasasının aktif olarak 2005 yılında başladığını anlatırken, 12 yıldır yaklaşık 60 farklı firma rekabet ettiğini dile getirdi. Şehirli, “Bölgenin havaalanına yakın olması ve havaalanı ile E-5 Karayolu’nu bağlayan bir aks çevresinde gelişmesi bölgedeki yatırımların da şekillenmesinde etkili olmuştur. Bölgede en çok 1+1 ve 2+1, ardından 3+1, 1+0 ve 4+1 konutlar üretildiği görülüyor” dedi.

Haberin Devamı

Fiyatlar yüzde 100 arttı

Basın Ekspres’in İstanbul’da ikinci Maslak olma yolunda ilerlediğini belirten Sur Yapı Yönetim Kurulu Başkanı Altan Elmas, Güneşli’nin de Basın Ekpres’in gelişim aksında hızlı bir dönüşüm yaşadığını söyledi.

Sanayinin merkezi ‘ofisin yıldızı’ oldu

Bölgede dışa açık site mantığında, alt tarafları ticari alanlar, üst tarafları konut ve rezidans olan pek çok projenin bölgeyi hızla dönüştürdüğünü kaydeden Elmas, “Bir zamanlar fabrika olan bu alanlarda yükselen projelerde teslimler başladı. Pek çok firma ikinci, üçüncü projelerinin çalışmalarına devam ediyor. Güneşli yakın çevresinin yükselen bir ticaret ve yaşam üssü olma yolunda ilerliyor. Çevresini besleyen bir çekim merkezi haline geliyor. Teslim edilen projelerde yüzde yüz yaşam başladığında, ticari alanlar dolduğunda Güneşli’nin değeri daha da artacak. Sur Yapı olarak bölgenin kentsel dönüşüm sürecinde ilk aksiyon alan firmalardan biriyiz. Bölgede ilk Corridor Rezidans projemizi yaptık, daha sonra ise Mirage Rezidans projemizi yaptık. İki projemiz de tamamlanmış durumda” dedi.

Haberin Devamı

İlk projelerine başladıklarında 3 bin lira olan metrekare fiyatlarının projede teslimlere başladıkları 2016 yılında 6 bin liraya çıkarak yüzde yüz arttığını anlatan Elmas, “Aradan geçen bir buçuk yılda da fiyatlar atmaya devam ederek 7-8 bin bandına geldi. Kısacası Güneşli ’de fiyatlar hızla artıyor” dedi.

Şehrin altın aksı!

Luxera Yönetim Kurulu Başkanı Ramazan Taş, yatırımcıları ve alıcıları tarafından ‘altın aks’ olarak nitelendirilen Basın Ekspres bölgesinin İstanbul’un büyük ölçekli kamu yatırımlarına yakın olmasıyla dikkat çektiğini söyledi. Taş, “Bölge; Fatih Sultan Mehmet ve Yavuz Sultan Selim Köprüsü, Kuzey Marmara Otoyolu, TEM ve bağlantı yolları, Metro, Hastaneler ve 3. Havalimanı gibi dev yatırım projeleri ve birbiri ardına yükselen markalı konut projeleriyle büyümesini sürdürüyor Bölgede Luxera Meydan ve Luxera Bahçelievler projemizle yer alıyoruz” diye konuştu.

Haberin Devamı

Sanayinin merkezi ‘ofisin yıldızı’ oldu

Zengin yaşam alanları var

Huzurlu İnşaat Yönetim Kurulu Başkanı Bayram Bıyıklı ise, bölgenin çok sayıda markalı ve nitelikli konut projesinin yanı sıra ofis ve otel projeleri ile de İstanbul’un merkezinde yaşam alanı zenginliği sunduğunu ifade etti. Bıyıklı, “İstanbul’un geleceğine şekil verecek mega projelere yakınlığıyla da dikkat çeken bölge, gelecekte de İstanbul’un en değerli bölgelerinden biri olacağının sinyallerini şimdiden veriyor. Gayrimenkul alımının kaybettirmediği gerçeğinin canlı örneği olan Basın Ekspres’te konut fiyatları her geçen gün artıyor” dedi.

Sanayinin merkezi ‘ofisin yıldızı’ oldu

Metro değerini katladı

Kiler GYO Genel Müdürü Tarık Gürdil ise, merkezi konumu ve ulaşım seçenekleriyle hem konut sahibi olmak isteyen yatırımcıların, hem de birçok markalı konut geliştiricilerinin kısa sürede gözdesi haline gelen bölgenin özellikle metro hattıyla değerini katladığını dile getirdi.

Gürdil, “Kiler GYO olarak TEM Otoyolu’na ve Basın Ekspres Yolu’na bağlantıyı sağlayan 2 ana bulvarın kesiştiği kavşakta ve metro durağının yanı başında yer alan Referans Güneşli projemizle yer alıyoruz. Her geçen gün değerlenen bölgenin cazibe merkezi konumunu uzun yıllar koruyarak yatırımcısına yüksek prim sağlayacağını öngörüyoruz” dedi.

Sanayinin merkezi ‘ofisin yıldızı’ oldu

‘Markaları da getirdik’

Bölgenin geleceğini görerek Basın Ekspres’e yatırım yapan ilk firmalardan olduklarını ve bölgeye pek çok markayı getirdiklerini anlatan Mar Yapı İcra Kurulu Başkan Yardımcısı Robert Varon da, “Divan markasını Basın Ekspres’e taşıyarak bölgenin çehresini değiştirme yönünde ilk adımı attık. Körfez bölgesinin ünlü otelcilik şirketi olan Rotana ile geliştirdiğimiz G Rotana projemizle de Basın Ekspres Yolu’na yeni bir soluk getirdik.

Dünyanın en büyük gayrimenkul ve otelcilik firması Wanda Group ile gerçekleştirdiğimiz iş birliği ile Wanda, Wanda Vista İstanbul markası ile turizm alanında Türkiye’ye giriş yapıyor. Güneşli Basın Ekspres Yolu’ndaki Wanda Vista İstanbul, şirketin yurtdışındaki açılacak ilk yatırımı olacak” diye konuştu.

Sanayinin merkezi ‘ofisin yıldızı’ oldu