Ekonomi Sanayinin ‘yeşil’ adresi

Sanayinin ‘yeşil’ adresi

07.09.2021 - 07:00 | Son Güncellenme:

İstanbul Sanayi Odası (İSO), sürdürülebilirlik vizyonu kapsamında sanayiciye rehberlik etmeyi hedefleyen çalışmaları kapsamında ‘İSO Yeşil Blog’u hayata geçirdi.

Sanayinin ‘yeşil’ adresi

 

Blog, Sürdürülebilirlik ve Koordinasyon Şubesi bünyesinde 1 Eylül’de yayın hayatına başladı. İSO Yeşil Blog’un, iklim değişikliği ve sürdürülebilir sanayi başta olmak üzere temiz teknolojiler, enerji ve kaynak verimliliği, sürdürülebilir kalkınma ve yenilikçi iş modelleri gibi konularda güncel ve sanayicilere yol gösterici içeriklerin adresi olması hedefleniyor.

Haberin Devamı

Blogda, İSO sürdürülebilirlik vizyonunun temel çerçevesini oluşturan 5 tematik alan ile uyumlu olarak iklim değişikliği, sürdürülebilir sanayi, döngüsel ekonomi, işin geleceği/güvenli çalışma ve sürdürülebilir finans kategorileri yer alıyor. Blogda ayrıca sürdürülebilirlik alanında uzman konukların ağırlandığı yeşil gündem sohbetlerini kapsayan bir kategori de bulunuyor.

Kalkınma odaklı

İSO Yeşil Blog’daki ‘İklim Değişikliği’ ve ‘Sürdürülebilir Sanayi’ kategorilerinde iklim değişikliğinin etkilerini sanayi perspektifi ile tanımlamak, bu etkileri azaltmak ve gerekli uyum çalışmalarını yürütmek ve düşük karbonlu bir ekonomik modele geçmek için gereken çalışmalara odaklanan içerikler yer alıyor. Bu kapsamda iklim değişikliğine uyum ve emisyon azaltım stratejileri, AB Yeşil Mutabakatı, temiz teknolojiler, enerji ve kaynak verimliliği ve yönetimi ile mevzuata uyum ve risk yönetimi gibi alanlardaki konular öne çıkıyor.