Ekonomi Sanica Isı Sanayi halka açılıyor

Sanica Isı Sanayi halka açılıyor

15.11.2022 - 07:00 | Son Güncellenme:

Sanica Isı Sanayi A.Ş. halka arz ediliyor. Şirketin 40 milyon lira nominal değerli paylarının halka arzı için, pay başına 20.03 lira sabit fiyattan 15 - 18 Kasım 2022 tarihlerinde talep toplanacak.

Sanica Isı Sanayi halka açılıyor

Elazığ, Manisa Akhisar ve İstanbul Beylikdüzü’nde yer alan üretim tesislerinde panel radyatör, kombi ve boru, bağlantı parçaları üreten Sanica Isı, halka arz için Sermaye Piyasası Kurulu’ndan (SPK) onay aldı.

Haberin Devamı

54 ülkeye, ihracat gerçekleştiren şirketin halka arzı Gedik Yatırım ve İntegral Yatırım koordinatörlüğünde, 34 aracı kurumun yer aldığı konsorsiyum aracılığıyla gerçekleştirilecek.

Şirketin 40 milyon lira nominal değerli paylarının halka arzı için, 15, 16, 17 ve 18 Kasım tarihlerinde oransal dağıtım yöntemiyle talep toplanacak. Halka arzın tamamlanmasından sonra şirket paylarının Borsa İstanbul Yıldız Pazar’da işlem görmeye başlaması bekleniyor.

‘Tanınan markayız’

Sanica Isı Yönetim Kurulu Başkanı Nesimi Fatinoğlu, şirketin son yıllarda devreye giren yatırımlarıyla hızlı bir şekilde büyüdüğüne dikkat çekerek, gelecek dönemde de organik, inorganik büyüme fırsatlarını etkin bir şekilde değerlendirerek global bir marka olmayı hedeflediklerini söyledi. Fatinoğlu, “Türkiye’nin önde gelen sanayi kuruluşlarından biriyiz. 54 ülkeye ihracat yapıyoruz”  diye konuştu.