Ekonomi Saray gibi evlerde oturmak için % 1 peşinat yetiyor

Saray gibi evlerde oturmak için % 1 peşinat yetiyor

07.08.2013 - 02:30 | Son Güncellenme:

Sinpaş GYO’nun Boğaziçi’nin muhteşem dokusundan esinlenerek Halkalı’da projelendirdiği İstanbul Sarayları’nda ‘% 1 peşin, hemen taşın’ sloganıyla yeni bir ödeme fırsatı sunuluyor.

Saray gibi evlerde oturmak için % 1 peşinat yetiyor

Çırağan’dan Yıldız’a Dolmabahçe’den Salacak’a ihtişamlı sarayların ve eski semtlerin modern mimariyle yeniden yorumlandığı projede bu ihtişamlı saray hayatına kavuşmak için artık sadece yüzde 1 peşinat ödemek yeterli oluyor.
Bayramı da bu yeni ödeme planıyla karşılayacak olan müşteriler, 2 bin 100 liradan başlayan taksit avantajından da yararlanabiliyor.
1.200 konuttan oluşan İstanbul Sarayları’nda, 62 farklı ev seçeneği sunuluyor. 1+1’den 6+1’e kadar daireler ile 5+2 müstakil yalının bulunduğu İstanbul Sarayları’nın tamamı 2013 yılı sonunda teslim edilecek.
3. günden itibaren açık
Sinpaş GYO, projelerinde gerçekleştirilen renkli etkinlikler, konserler ve şovlarla ramazan ayını geride bırakmaya hazırlanırken, bayramın son günü de misafirlerini satış ofislerinde ağırlayacak.
İstanbul Halkalı’da Türkiye’nin temalı ilk konut projesi Bosphorus City başta olmak üzere İstanbul, Ankara ve Bursa’da pek çok farklı konseptteki projesiyle bulunduğu bölgeye değer katan Sinpaş GYO, tüm projelerinin satış ofislerini bayramın üçüncü gününden itibaren açık bulunduracak.

Haberin Devamı

Batık projeyi aldı 96 mağduru kurtardı
Mar Yapı, Bayramoğlu’nda inşaatı yarım kalan ve 96 ailenin mağdur olduğu Galatown projesini satın aldı. Vatandaşların mağduriyetini gidermek için 7 milyon lira ayıran Mar Yapı, lansmanı bayramdan sonra yapacak

Son olarak İstanbul Güneşli’deki Gplus projesini hayata geçiren Mar Yapı, Bayramoğlu’nda inşaatı yarım kalan ve vatandaşların mağdur olmasına neden olan Galatown projesini tamamlamak için kolları sıvadı. Bu kapsamda Cer Yapı’nın bitiremediği ve hacizle bankaya geçen projeyi satın alan Mar Yapı, ilk iş olarak mağdurlarla temasa geçti.
Mar Yapı Yönetim Kurulu Başkanı Münir Özkök, projenin kendilerine sunulduğunu ve ilgisini çektiğini belirterek, “İş bana geldi ve vatandaşların mağdur olduğunu gördüm. Bu mağduriyeti giderip projeyi tamamlayabilir miyiz diye baktık ve bu sorunu çözebileceğimizi düşündük” dedi.
Özkök, projenin 2008 yılında Galatown adıyla satışa çıktığını ve 96 kişinin buradan daire aldığını belirterek, inşaatın bir süre sonra yarım kaldığını ve bu insanların mağdur olduğunu söyledi.
350 daireden oluşan projeyi ocak ayında satın aldıklarını ifade eden Özkök, şunları söyledi:
“6.5 aydır projeyle uğraşıyoruz. Projenin adını ise G Marin olarak değiştirdik. G Marin, 17 bloktan oluşuyor. Bunun 12 bloğu farklı oranlarda inşa edilmiş. 5 bloğa ise hiç başlanmamış. Bu 5 blokta 199 metrekarelik 3+1’ler planlanmış. Projeyi değiştirmek istedik ve daire büyüklüklerini küçültelim dedik. Belediyeye bunun için başvurduk. G Marin’de stüdyo ve 1+1 daireler de yapacağız.”
Dernek kurdular
Mağdurların kendi aralarında dernek kurduklarını vurgulayan Özkök, şunları söyledi:
“İnşaat yarım kalınca konut alanlar mağdur olmuş. 96 kişinin 57’si tapusunu alabilmiş. 39 kişi ise farklı miktarlarda ödeme yapmış ama tapu alamamışlar. Onlarla oturduk, kendimizi ve onların mağduriyetini gidermek istediğimizi anlattık. Tapusu olanlara ‘Sizden hiçbir şekilde para istemiyoruz, evlerinizi teslim edeceğiz’ dedik. Hangi daireyi almışsa o daireyi vereceğimizi taahhüt ettik. Tapusu olmayanların ise daha önce yaptığı ödemeleri kabul ettik. Kalan miktarı ise çok düşük miktarlarla ödemeleri için bir plan sunduk.”
Lansman yapacak
Mar Yapı İş Geliştirme Müdürü Robert Varon, projede inşaatın hızla ilerlediğini ve sonbaharda tanıtım yapacaklarını belirterek, ilk etabı ekim ayında 2. etabı ise bir yıl sonra teslim edeceklerini söyledi. Ön satışlara başladıklarını ve şimdiden 60 daireyi sattıklarını anlatan Robert Varon, metrekare fiyatlarının ise 1700-1800 lira olduğunu açıkladı.
Mağduriyetler için 7 milyon TL ayırdı
Münir Özkök, projedeki mağduriyetleri gidermek için 7 milyon lirayı gözden çıkardıklarını belirterek, kâr beklentisinin olmadığını söyledi. Özkök, G Marin sayesinde hem insanların mağduriyetini giderdiklerini hem de Bayramoğlu gibi çok da gündeme gelmeyen bir bölgenin gelişmesine katkı sunduğunu kaydetti.
Marmaray kaderini değiştirecek
Münir Özkök, Bayramoğlu’nda marina projesinin gündemde olduğunu belirterek, 2 bin 700 yat kapasiteli marinanın Darıca Belediyesi’nin planları arasında bulunduğunu dile getirdi.
Bayramoğlu’nun gelişmeye çok açık olduğunun altını çizen Özkök, “Burasının havası ve doğası çok güzel. Ayrıca, sanayi ve teknoloji merkezlerinin yakınında bulunuyor. Ayrıca Marmaray da yapılıyor. Bu sayede İstanbul’a ulaşım kolay olacak.

131 milyon liralık Çamlıca Camii’nin temelleri atıldı
Başbakan’ın tüm İstanbul’dan görünmesini istediği Çamlıca Camii’nin temelleri atıldı. Bayraktar, caminin yatırım bedelinin 131 milyon lira olduğunu söyledi.
Başbakan Recep Tayyip Erdoğan’ın ‘Tüm İstanbul’dan görülecek’ diye tanımladığı Çamlıca Tepesi’ne yapılacak caminin temelleri atıldı. Törene katılan Çevre ve Şehircilik Bakanı Erdoğan Bayraktar, İstanbul siluetine değer katacak Çamlıca Camii için çalışmaların başladığını söyledi.
Caminin inşaatında ikinci aşamaya geçildiğini belirten Bayraktar, “Başbakanımızın himayesinde yürütülen teknik boyutu ile de bizzat üzerinde çalıştığım bu eser, ibadet mekânlarının yanında, kültürel ve eğitim alanlarını da bünyesinde bulunduran bir külliye olacak” dedi.
Vericiler kaldırılacak
Çamlıca Camii’yi 131 milyon TL’lik yatırımla gerçekleştireceklerini söyleyen Bayraktar, “Bugün temellerini attığımız bu büyük eser sıradan bir külliye değil, geçmişten günümüze bir sentez niteliği taşıyan büyük bir proje. Kültür ve eğitim alanı olacak cami, ülkemizin marka değerini yükselterek İslam alemine değer katacak” dedi.
Eserin çevreci bir anlayış ile dizayn edileceğinin altını çizen Bayraktar, 268 rakımlı Çamlıca Tepesi’nde, 57 bin 500 metrekare arsa üzerinde kurulacak külliyenin mimari tarzının, tepenin topografik eğrisel süeti ile bütünlük sağladığını ifade etti.
Bayraktar, “Dünyanın sayılı eserlerinden biri haline gelecek proje alanındaki tüm tv vericilerini kaldıracağız. Ayrıca bu benzersiz eserin tüm zemin etütleri tamamlandı ve ÇED raporu alındı” şeklinde konuştu.
Bayraktar, eserin 81 proje arasından yarışma ile seçildiğini hatırlatarak, “Akademisyenlerin değerlendirmeleri ile düzenlediğimiz cami, Selçuklu ve Osmanlı motifleri taşıyacak” dedi.
Fikirtepe’de ruhsat bayramdan sonra
Erdoğan Bayraktar, Fikirtepe’yle de ilgili önemli açıklamalarda bulundu. Planları onayladıklarını söyleyen Bayraktar, ruhsat sürecini hızlandıracaklarını ifade etti. Bayraktar, “Amacımız, yeşil alanları artırmak, yolları genişletmek ve hak sahiplerinin evlerine kavuşması için işi hızlandırmak” dedi.
Sözleşme yapmış müteahhitlerin ve arsa sahiplerinin bir kaybı olmadan düzenleme yapmak istediklerini söyleyen Bayraktar, “Bayramdan sonra, kısa süre içerisinde o bölgedeki vatandaşlar, firmalar avam projelerini getirdiği ölçüde Çevre ve Şehircilik Bakanlığı, İBB ve Kadıköy Belediyesi olarak üçlü konsorsiyum ile ruhsatları vereceğiz. Ayrıca vatandaşların bilgi alabilmeleri için ofis kuracağız” dedi.
Kültür alanları olacak
250 bin metrekare rekreasyon alanı olacak. Çamlıca Camii içerisinde Türk İslam Eserleri Müzesi, galeri, kütüphane konferans salonu ve bir de fuaye alanı yer alacak. Buna göre cami, 1000 kişilik konferans salonu, 2 bin 750 metrekare kütüphane, 3 bin 435 metrekare sanat galerisi, 10 bin 950 metrekarelik müze ve farklı alanlardan oluşan 8 adet atölyenin yanı sıra, 3 bin 40 araçlık kapalı otoparkı bünyesinde barındırıyor.

Haberin Devamı

Silivri’yi İstanbul’a metroyla bağlayacak
Silivri sahilinde vatandaşlarla buluşan İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Kadir Topbaş, ilçeye, Büyükşehir Belediyesi’ne dahil olduktan sonra toplam 925 milyon TL’lik yatırım ve hizmet götürdüklerini söyledi. Topbaş, İstanbul’a ise yılsonuna kadar 60 milyar TL yatırım yapacaklarını ve bunun bir devlet bütçesine denk olduğunu ifade etti. Kadir Topbaş, Silivri’ye metro gelmesinin kimsenin hayal bile edemeyeceğini vurgulayarak, şunları söyledi:
“Projelendirme çalışmaları yapıyoruz. Metroyla Silivri yazlık sayfiye yeri olmaktan çıkacak, İstanbul’un merkeziyle buluşacak. Kamu kuruluşu olarak özel sektörde bile zor olanı başarıyoruz.”

Helenium Garden’da 5 farklı ödeme planı
Başarır İnşaat Kurtköy’de hayata geçirilen Helenium Garden için 5 farklı ödeme seçeneği sundu. Kampanyada yüzde 1 peşinat seçeneği sunan firma, yüzde 75’lik kısmına banka kredisi uyguluyor. Kalan yüzde 24’lük kısmı ise teslimatta ödeniyor. Diğer seçenekte yüzde 25’i peşin, kalan yüzde 75’lik kısmına banka kredili özel indirim seçeneği uygulanıyor. Yüzde 35’ini peşin ödemek isteyenlere kalan yüzde 65’lik bölümünü 48 ay yüzde sıfır faizle taksitlendirme seçeneği sunuluyor.
Ayrıca yüzde 50 peşin geriye kalanını kendi bünyesinde 30 ay taksitlendiren Başarır İnşaat, buna ek olarak yüzde 25 peşin, geriye kalanını ise kendi bünyesinde 24 ay taksitlendirebiliyor.

10 bin lira peşinatla hemen taşınma fırsatı
Bayramın 2. ve 3. günlerinde ziyaretçiler için kapılarını açık tutan Demir İnşaat, düşük peşinatla ev sahibi olma hayali kuranlara yeni kampanyasıyla bayram ettirmeye hazırlanıyor.
Firma, Demir Romance’ta ‘yüzde 10 peşinatla daire sahibi olun’ sloganıyla tüketicileri ev sahibi olmaya davet ederken, Ayışığı Vadi Evleri’nde sınırlı sayıda kalan dairelerinde de ‘10 bin TL peşinatla şimdi al, hemen taşın’ kampanyasını sürdürüyor. 489 konuttan oluşan Ayışığı Vadi Evleri’nin sosyal donatıları içinde hamam, sauna ve sinevizyon salonu bulunuyor. Demir Romance’ta ise konut sahipleri ‘Akıllı Ev’ sistemiyle tek bir tuşla evdeki tüm sistemleri kontrol edebilecek.

Florya’daki satış ofisi bayramda açık olacak
Florya’nın son büyük konut projesi olma özelliğini taşıyan KoruFlorya, satış ofisi bayramın 2. ve 3. günü açık kalacak. Yüzde 1 KDV avantajlı dairelerin yanı sıra 60 ay sıfır faizli ödeme seçeneklerinin sunulduğu proje Aydınlı, Metal Yapı Konut, Arke ve Vizyonlife ortaklığının TOKİ işbirliğiyle hayata geçiriliyor.
Yakaladığı satış grafiğiyle TOKİ’den 8 kez ciro şampiyonluğu elde eden KoruFlorya’nın Satış ve Pazarlama Koordinatörü Belgin Özyurt, projeyle ilgilenen misafirlerini bayramın 2. ve 3. gününde satış ofisinde ağırlayıp, gerekli tüm detayları sağlayacaklarını dile getirdi.