Ekonomi Satılık gayrimenkul ivme kazandıracak

Satılık gayrimenkul ivme kazandıracak

16.01.2019 - 01:30 | Son Güncellenme:

Uluslararası ticari gayrimenkul danışmanlık şirketi Cushman & Wakefield tarafından hazırlanan “Türkiye Pazar Analizleri 2018 Dördüncü Çeyrek Ofis, Perakende, Sanayi ve Lojistik” başlıklı rapora göre, artan satılık gayrimenkuller ile birlikte, yatırım faaliyetlerinin ivme kazanmaya devam edeceği öngörülüyor. Rapor, dördüncü çeyrekte birincil perakende kiralarındaki metrekare fiyatlarının, Türkiye genelinde döviz bazında ortalama yüzde 25 civarında azaldığını gösterdi.

Satılık gayrimenkul ivme kazandıracak

Rapor, ekonomide zorlu tabloya ve Türk lirasının uğradığı değer kaybına rağmen, kira sözleşmelerinin TL’ye dönüştürülmesini öngören tebliğlerle sözleşmelerin büyük ölçekte TÜFE artışı ile Türk lirasına dönüştürülmesi ve Kasım/Aralık aylarında görülen enflasyon düşüşüyle perakendecilerin kısmen de olsa nefes alacağına işaret ediyor.

Haberin Devamı

Ofis pazarında ise, İstanbul’da dördüncü çeyrekte 92 bin 750 metrekare yeni ofis alanının pazara girdiği ve toplam arzın 6.18 milyon metrekareye yükseldiği belirtildi. Son çeyrekte gerçekleşen kiralama işlemleri ise bir önceki yılın aynı dönemine göre yüzde 7.78 azaldı.