Ekonomi Savunma sanayi için Ar-Ge Yapıyor

Savunma sanayi için Ar-Ge Yapıyor

20.05.2016 - 02:30 | Son Güncellenme:

Kaynak, döküm alanlarında Türkiye’nin lider şirketlerinden olan Gedik Holding, eğitime yaptığı yatırımlara da hız kesmeden devam ediyor.

Savunma sanayi için Ar-Ge Yapıyor

2010 yılında kurulan Gedik Üniversitesi’nde öğrenci sayısı 4 binin üzerine çıkarken, Gedik Holding bünyesinde geliştirilen teknolojiler hem holdingde, hem de çeşitli kuruluşlarda kullanıyor. Holdingin özellikle uluslararası alanda öne çıkmasını sağlayan Ar-Ge çalışmalarının sivil savunma için de geliştirildiğini belirten Gedik Holding Yönetim Kurulu Başkanı Hülya Gedik, “Bir teknopark da kuruyoruz. İstanbul Sabiha Gökçen Havalimanı yanındaki Teknopark’ta bir yerimiz var. Aselsan’la da anlaşma yaptık. Özellikle savunma konularında anlaşma yapacağız, çalışmalar yapacağız. Hassas dökümde tank malzemeleri olabilir, savuma ya da füze aletlerinin dökümleri olabilir. Su altı savunma sistemleri olabilir” diye konuştu.
Hülya Gedik, dünyada kaynak alanının her tarafını tutan nadir firmalardan olduklarını belirterek, döküm ve vana üretiminde de sektörde oldukça sağlam konumda yer aldıklarını ifade etti. Gedik, “Termo markasıyla vana üretimi yaptığımız şirketimizi Pendik’ten, çevre koşulları nedeniyle Hendek’e götürdük. Kaynağı da oraya taşımak istiyoruz. Aynı bölgede 150 dönüm yer aldık” dedi.

“Akıtsanız damarlarımızdan kaynak akar” diyen Gedik, vazgeçilmez olarak tanımladığı kaynak ihtiyacı için yenilikleri ve teknolojiyi takip ederek yatırımlarını büyüttüklerini söyledi.

‘Kahramanlık...’

Kazandıklarını yine iş geliştirmeye, makineye yatırdıklarına vurgu yapan Gedik, sanayici olmanın kahramanlık olduğuna dikkat çekti. Gedik, “Başka bir iş yapsanız daha iyi para kazanacakken bunu yapıp bütün hayatınızı unutup işçisiyle, memuruyla koşturuyoruz. 70 bin ton civarında kaynak malzemesi üretiyoruz. Dökümde 10 bin ton civarında döküm yapıyoruz” diye konuştu.

Sağlık yatırımı için şirket kurdu

Gedik Holding’te öğrencilere de çalışma imkânı tanıdıklarını belirten Hülya Gedik, pratik sürecine katkıda bulunduklarını kaydetti. Bursluluklarının yüzde 90 seviyesinde olduğuna dikkat çeken Gedik, uzman oldukları alanlarda öne çıkan bir üniversite olmak istediklerini söyledi. Eğitimcilik yanında sağlık alanında da çalışmaya başlayacaklarını kaydeden Gedik, “Gedik Sağlık Şirketi kurduk. Sağlıklı beslenme- yaşlanma ve detoks gibi konulara eğileceğiz” dedi.