Ekonomi ‘Savunma’ya Köşk denetimi

‘Savunma’ya Köşk denetimi

08.11.2012 - 02:30 | Son Güncellenme:

Cumhurbaşkanı Abdullah Gül, Devlet Denetleme Kurulu’ndan (DDK) savunma sanayii alanında büyük projeler ile alımları yöneten Milli Savunma Bakanlığı’na bağlı Savunma Sanayii Müsteşarlığı’nın (SSM) son üç yıldaki faaliyetlerinin gerektiğinde önceki yıllara da bakılmak suretiyle denetimini istedi

‘Savunma’ya Köşk denetimi

Gül, DDK’ya, kamuya ait veri bankalarının güvenlik ve kişisel mahremiyete ilişkin iç kontrol sistemlerinin denetimi görevini de verdi. DDK; Kızılay ve Yeşilay ile Türk Patent Enstitüsü’nün de denetimini yapacak.
Cumhurbaşkanlığı’ndan dün yapılan açıklamada, Gül’ün, DDK’ya yeni çalışma programında yer almak üzere, bazı konularda inceleme, araştırma ve denetimler yapılması talimatını verdiği belirtildi. Açıklamada, Gül’ün DDK’ya talimatları şöyle sıralandı:
- Kamuya ait veri bankalarının (vergi, nüfus, tapu, emniyet ve adli veri sistemleri gibi) güvenlik ve kişisel veri mahremiyetine ilişkin iç kontrol sistemlerinin yeterliğinin denetimi ve değerlendirilmesi.
- Savunma Sanayii Müsteşarlığı’nın 2010, 2011 ve 2012 yılı faaliyet ve işlemlerinin (gerektiğinde önceki yıllara da bakılmak suretiyle) denetimi.
- 5449 Sayılı Kanun uyarınca 2006’dan itibaren faaliyete geçirilen Kalkınma Ajansları uygulamasının değerlendirilmesine ilişkin araştırma ve inceleme.
- Kızılay Derneği’nin 2010, 2011 ve 2012 yılı faaliyet ve işlemlerinin denetimi.
- Madde ve diğer bağımlılıklar ile mücadele kapasitesi ile bu bağlamda Yeşilay Derneği’nin değerlendirilmesi ve 2010, 2011 ve 2012 yılı faaliyet ve işlemlerinin denetimi.
- Patent Hukuku ile uygulamalarının gözden geçirilmesine ilişkin araştırma ve inceleme ile Türk Patent Enstitüsü’nün 2010, 2011 ve 2012 yılı faaliyet ve işlemlerinin denetimi.