Ekonomi Şebekesine güveniyor işi para iadesine taşıdı

Şebekesine güveniyor işi para iadesine taşıdı

18.09.2010 - 00:41 | Son Güncellenme:

Cep telefonu operatörü Vodafone yaptığı 1.5 milyar dolarlık altyapı yatırımının ardından şebeke tarafında ‘çekim gücünde’ iddialı olduğunu başlattığı yeni kampanyayla duyurdu

Şebekesine güveniyor işi para iadesine taşıdı

Bu kapsamda cep telefonu numarasını ilk kez Vodafone’a taşıyan faturalı hat kullanıcıları çekim kalitesini 1 ay boyunca deniyor, verilen servisten memnun kalmadığı takdirde 1 aylık konuşma bedeli aboneye iade ediliyor.
Kampanyada iade limiti 150 lira olarak belirlendi. Vodafone Türkiye CEO’su Serpil Timuray, kampanyanın 15 Eylül’de başlayacağını, 9 Kasım’da son bulacağını açıkladı.

1.8 milyon abone kaptı
“Kampanyaya altyapımıza duyduğumuz güvenle başladık” diyen Serpil Timuray, konuşmasını şöyle sürdürdü: “Vodafone Türkiye şebeke altyapısına yaptığı yatırımlar sayesinde kapsama altyapısını son 3 yılda 3 katına çıkardı. Bu konuda bizi deneyen yeni müşterilerimize memnun kalmadıkları takdirde parasını iade edecek kadar iddialıyız.”
Timuray, Vodafone olarak yatırımları sürdürdüklerini belirterek, geçen dört ay içerisinde de en çok tavsiye edilen operatör olduklarını ve son 18 ay içinde 1.8 milyon ile numara taşımada da birinci sırada yer aldıklarını bildirdi. Numara taşıma tarafında Avea 850 bin net abone kazanırken, Turkcell’in ilgili dönemdeki kaybı 2.5 milyon aboneye yaklaşıyor. Turkcell’in abone sayısı 33.9 milyon, Vodafone’un 16.1 milyon, Avea’nın ise 11.4 milyon seviyesinde bulunuyor.

Haberin Devamı

iPhone 4 kapışması
Vodafone ve Turkcell dün art arda yaptıkları duyuruyla Apple’ın iPhone serisinin 4 numaralı son modelini 24 Eylül tarihinde piyasaya çıkaracaklarını açıkladı. Apple’ın ‘çekim gücü’ sorunu yaşadığı, ardından bedava dağıtılan kılıfla bu problemi çözme yoluna gittiği iPhone 4, yaşanan olumsuzluklara rağmen satışa çıktığı ülkelerde yoğun ilgi görüyor.

Turkcell ‘GÜÇ’ bende demişti
Çekim gücü konusunda iddialı olan Turkcell bu alanda farklı bir kampanya yürütüyor. Şirket, Vodafone ve Avea kullananları hedef alıyor ve bu aboneler şebeke sorunu yaşadıklarında, o an yanındaki bir Turkcell kullanıcısının telefonundan 3 dakika ücretsiz konuşabiliyor. Bunun için Turkcell abonesinin GÜÇ yazıp 2222’ye mesaj göndermesi gerekiyor. Ardından ücretsiz görüşme başlıyor, 3 dakika sonrası ücretlendiriliyor. Kampanya süresi boyunca abone başına toplam katılım adedi 3’ü geçemiyor. İlgili kampanya 7 Ekim tarihine kadar devam ediyor.

Yazarlar