Ekonomi SeferberlikSA

SeferberlikSA

28.10.2021 - 07:00 | Son Güncellenme:

Sabancı Topluluğu, 29 Ekim’de Cumhuriyet Seferberliği başlatıyor. Holdingin 60 bin çalışanı 10 Kasım’a kadar ağaç dikiminden, okul tamirine kadar 10 ilde 30 farklı başlıkta toplum için çalışacak.

SeferberlikSA

SERKAN ARMAN Adana - Sabancı Topluluğu, orman yangınlarının ilk başladığı nokta olan Adana’nın Kozan ilçesine bağlı Kızlarsekisi Köyü’nde toplumsal bir seferberliğin ilk adımını attı.

Haberin Devamı

Topluluk 29 Ekim’de, 60 binden fazla çalışanıyla Cumhuriyet coşkusunu Adana’dan başlayarak Türkiye’nin pek çok iline yayacak. Seferliği dün Adana’da düzenlenen törenle ilan eden Sabancı Holding CEO’su Cenk Alper, “Bugün, başını duman almış bir dağda buluştuk. Bugün Sabancı Cumhuriyet Seferberliğini ilan ediyoruz. Tüm çalışanlarla Türkiye’nin dört bir yanında toprağa, havaya, ağaca sahip çıkacağız. Bu yıl cumhuriyeti kutlamak için elimize sadece bayrak değil; kazma, kürek, fidan alacağız” dedi.

CEO Alper’in ilan ettiği seferberlik kapsamında gönüllülük esasına dayalı olarak fidan dikiminden toprak canlandırmaya; çevre temizliğinden biyoçeşitliliği desteklemeye ve okul yenilemeye kadar pek çok etkinlik düzenlenecek.

Haberin Devamı

Seferberlik, Adana, Aksaray, Ankara, Antalya, Balıkesir, Bursa, Çanakkale, İstanbul, Kocaeli ve Mersin olmak üzere toplam 10 ilde gerçekleştirilecek.

Toplantı sonrası Cenk Alper, Sabancı Topluluk yöneticileri ve gönüllülerle birlikte yangında kül olan yerleri yeniden yeşertmek için fidan dikti, toprak canlandırma çalışması yaptı.

12 gün boyunca

Cumhuriyet Seferberliği’nin felsefesini anlatırken Yaşar Kemal’in “İnsan dünyada yüreği kadar yaşar” sözünü hatırlatan Cenk Alper, şöyle konuştu:

“Seferberlik kapsamında Cumhuriyetin ilanı olan 29 Ekim’de işe başlayıp Atatürk’ün ölüm yıldönümü olan 10 Kasım’a kadar 12 gün boyunca 30 noktada 30 farklı faaliyet konusunda çalışacağız. Atamızı çalışarak anacağız. 60 bin çalışanımızla sahada olacağız. Cumhuriyet bu memleketin her bir ağacına, toprağına, fidanına sahip çıkmaktır.”

‘Tek gerçek sürdürülebilirlik’

Cenk Alper konuşmasında iklim krizine de dikkat çekti. “25-30 yıl önce iklim krizini dillendirmeye başladık, bugün artık iklim acil durumu diyoruz. 2030’a kadar karbon salımını yarıya indirmezsek hepimiz için felaket olacak” diyen Alper, şöyle devam etti: “Sanki doğaya savaş açmışız. Kazanırsak hep birlikte kaybedeceğiz. Bir an önce bu savaştan vazgeçmeliyiz. Bunun için savaşmalıyız. Çünkü tek gerçek sürdürülebilirlik. Doğanın, toplumun, üretimin sürdürülebilirliği.”

Haberin Devamı

Sabancı çalışanları artık yüzde 97 aşılı

Pandemide sağlığın, sürdürülebilirliğin öneminin bir kez daha anlaşıldığını vurgulayan Cenk Alper, “60 bin çalışanımızın yüzde 97’si aşılanmış durumda. Pandemide de hassasiyet gösterdik, sürdürülebilirliği ön planda tuttuk” diye konuştu.

Tabiat hastayken bireylerin sağlıklı olamayacağına dikkat çeken Alper şöyle devam etti: “Stratejik önceliklerimizin kalbine sürdürülebilirliği koyduk. Liderlik planladığımız beş stratejik öncelikten biri de sürdürülebilirlik. Endonezya’da fabrikaların etrafındaki evleri yeniliyor, Tayland’da ağaç dikiyoruz. İçimizi yakan yangınlarda 1 milyon fidan sözü verdik. Sözümüzü yerine getiriyoruz.”