EkonomiSelahaddin Eyyubi Havalimanı'nda uçuşlar iptal

Selahaddin Eyyubi Havalimanı'nda uçuşlar iptal

16.08.2015 - 15:56 | Son Güncellenme:

Hakkari'nin Yüksekova ilçesindeki Selahaddin Eyyubi Havalimanı'nda, terör olayları nedeniyle 15 gündür hizmet verilemiyor.

Selahaddin Eyyubi Havalimanında uçuşlar iptal

Bölgeye yapılan en büyük yatırımlardan biri olan ve terör örgütü PKK'nın düzenlediği saldırılarla inşaatını sürekli engellemeye çalıştığı Selahaddin Eyyubi Havaalanı, 26 Mayıs 2015'te Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan ile Başbakan Ahmet Davutoğlu'nun katıldığı törenle hizmete açıldı.

Haberin Devamı

Terör örgütü PKK'nın işçileri kaçırıp araçları ateşe vererek bölge halkının bu hizmetten yararlanmasını engelleme çabalarına rağmen 102 milyon lira harcanarak 5 yılda tamamlanan havalimanı, şimdi de terör örgütünün saldırıları nedeniyle kullanılamıyor.

Selahaddin Eyyubi Havalimanında uçuşlar iptal

Son günlerde artan terör olayları nedeniyle 15 günden bu yana uçak seferlerinin yapılamadığı ilçede milyonlarca liralık yatırımdan mahrum kalan vatandaşlar, batı illerine gidebilmek için yine 4 saatlik yolculuğun ardından Van'a ulaşabiliyor.

İki ay gibi kısa bir zamanda 22 bin yolcunun yararlandığı havalimanıyla daha rahat seyahat yapmanın imkanına kavuşan vatandaşlar, bölgede yaşanan olayların sona ermesini istiyor.

Bu arada Türk Hava Yolları (THY) yetkilileri de bölgede yaşanan terör olayları ve güvenlik riski nedeniyle uçuşların iptal edildiğini açıkladı.

EN ÇOK OKUNANLAR

KEŞFETYENİ

İlgili Haberler