28.06.2014 - 15:21 | Son Güncellenme:
Tatlı sektörünün 65 yıllık üreticisi Gaziantepli Seyidoğlu Helva Reçel, satın aldığı ‘Sultanbacı’ markasıyla baklava üretimine başladı. Halihazırda İngiltere ABD gibi önemli pazarlara ‘Sultanbacı’ markalı ürünlerini ihraç eden firma, 20'den fazla ülkeye Türk baklavasını da tattıracak.
Seyidoğlu Helva Reçel, Sultanbacı markasıyla baklava imalatına başladı. Hadımköy'deki fabrikalarına ek üretim tesisi kuran Seyidoğlu, baklava üretimi için 1 milyon lira ilave yatırım yaptı. Şirketin Genel Müdürü Mehmet Göksu, "Sultanbacı baklavasıyla Osmanlı lezzetlerini Türkiye ve dünya'ya sevdireceğiz" diye konuştu.
Ramazan ayı itibariyle satışa başladıklarını aktaran Genel Müdür Mehmet Göksu, "Sultanbacı Seyidoğlu ile birlikte büyüyen Premium markalarımızdan biridir. Ramazan ayıyla birlikte günlük 1 ton olarak başlayacak üretimimizi zamanla 2 tona kadar çıkarmak ve satış noktalarımızı artırmak istiyoruz. AVM içlerinde ve işlek caddelerde mağaza çalışmalarına başladık. Avrupa ve Amerika gibi pazarlarda iyi tanınan markamıza iç pazarda da yer açacağız. Baklavanın yanı sıra ekstra geleneksel reçeller, sütlü ve şerbetli tatlı çeşitleri, unlu mamüler ve pasta imalatında da Sultanbacı önemli bir lokomotif olacak" diye konuştu.
Seyidoğlu Gıda olarak helva, reçel, tahin, pekmez gibi geleneksel üretimlere devam edeceklerini anlatan Göksu, "Sultanbacı daha çok tatlı mamullerinde ve baklavada büyüyecek. Helva ve reçel gibi üretimlerimiz Seyidoğlu Helva Reçel ana markası altında faaliyetine devam edecek. Bugüne kadar üretmediğimiz geleneksel lezzetlerin üretimi ve dünyaya pazarlanması noktasında Sultanbacı öne çıkacak" diye konuştu.
Düşük kalorili baklava üretti
Sultanbacı ile üretime bir ay önce başladıklarını ve yüzlerce tadım çalışması yaptıklarına değinen Genel Müdür Göksu, "Tatlı tüketiminin en yüksek olduğu Ramazan ayıyla birlikte lezzetlerimizi tüketicinin beğenisine sunacağız. 17 saati aşan açlık süresi ve aşırı sıcak havaları dikkate alarak hem hafif kalorili hem de tok tutan özel bir baklava ürettik. Sultan Sarması adını verdiğimiz baklavamız kilo sorununa ve sağlık sorunlarına karşı tatlı tüketmek istemeyenler tarafından çok beğenilmesini bekliyoruz. Ayrıca sadece Ramazan ayına özel ürettiğimiz frambuazlı, fıstıklı ve fındıklı güllaç çeşitleriyle de hafif tatlılar çeşidimizi artırdık" dedi.