Ekonomi Şıkır şıkır teknoloji

Şıkır şıkır teknoloji

13.09.2014 - 02:30 | Son Güncellenme:

Safir ekran, kristal bezeli kayış, titanyum gövde, 18 karatlık altın kasa... Teknolojik cihazlar bir yandan daha akıllı hale gelirken diğer yandan modayı ve lüksü yansıtıyorlar.

Şıkır şıkır teknoloji

Cep telefonları, akıllı saatler, LED TV’ler, tabletler her geçen gün yeni teknolojik özelliklerle donatılırken, değerli madenlerle de albenileri artıyor. Altın kaplı akıllı saatler, Swarovski taşlı cep telefonları, TV’ler meraklılarının beğenisine sunuluyor. Pırlanta, altın, safir, titanyum teknolojik cihazlarda en çok kullanılan değerli madenler arasında. Yani teknoloji bir yandan akıllanırken, diğer yandan da şıkır şıkır hale geliyor. Son dönemde çıkan değerli taşlarla bezeli cihazlara mercek tuttuk.

Haberin Devamı

Altın kaplı akıllı saat

Bir saati seçmek çok kişisel bir iş. Giydiğiniz kıyafetlerle uyumu, nasıl göründüğü çok önemli. Akıllı saatlerin ilk versiyonları çok modaya uygun olmasa da yeni çıkan modeller her gün kullanımda tercih edilebilecek türden. Değerli taşlarla şıklaştırılan saatler de özellikle ilgi çekiyor. Apple da yeni çıkardığı saatlerde bu trendi yakaladı.
18 karatlık altın kaplama saati en çok ilgi çeken modelleri arasında yer aldı. 2015’de satışa sunulacak olan Apple Watch’un, Watch, Sport ve Edition olmak üzere üç modeli var. Edition serisinde 18 karat altınlık model büyük ilgi gördü. Sarı ya da kırmızı camekanı olan safir kristal modelin, ustalıkla yapılmış bantları var. 1.65 inç ekranı ve 38 ve 42 mm’lik iki modeli bulunuyor.

Haberin Devamı

Giyilebilir ‘ışıltı’ geldi

Samsung da Swarovski işbirliğiyle, Gear S Strap ürününü çıkardı. Gear S ile şık bir kayış olan Gear S Strap birleşerek, akıllı giyilebilir teknoloji deneyimini ışıltı ile yansıtıyor. Strap, Gear S’in kavisli şık tasarımını Swarovski kristallerle bezedi. Üründe Swarovski’nin Crystal Fine Mesh kristalleri bulunuyor.
Ürün, kristallerin doğrudan kayışın metal örgüsü ile bütünleştirilmesini sağlayan, kristalle örülmüş bir ağı andırıyor. Bu aksesuar kullanıcılara kendi tarzlarını ifade etme olanağı sunuyor. Kavisli, 2 inç’lik Super Amoled ekranla gelen saat, düz ekranlı saatlere göre kolu daha iyi sarıyor. Ekran boyutu 1.63 inç. Çift çekirdekli 1 GHz işlemci, 512 MB Ram, 4 GB depolama, Wi-Fi, Bluetooth 4.1, kalp sensörü var.

Safir ekran ve titanyum gövde

Vertu’nun akıllı telefon modeli Signature Touch, beşinci kalite titanyum ve el yapımı dana derisiyle dikkatleri çekiyor. Lüks telefonun ahizesinin, güçlü, erkeksi modeli, ince profil için hem fırçalanmış hem de parlatılmış dokunuşları kullanan 5. kalite titanyum kaplama ile vurgulanıyor. 4.7 inç HD ekranı, 5. kuşak, 118 karat, 5.1 inç yekpare safir kristal parçası ile korunuyor.
Vertu, lüks modeller için safir kullanıyor. Safir kristal, çizilmeye karşı da dirençli. Telefonun ekranının üzerine kaplanan safir kristalle de yansımanın azalması amaçlanıyor. Titanyum ve el işi deri ile erkeksi bir model olarak tasarlanan Signature Touch, kırmızı, mavi, mürdüm eriği, siyah rengine sahip. Dört çekirdekli Snapdragon 2.3 Ghz işlemciye sahip.

Haberin Devamı

Kristaller TV ekranında

LG, kristalleri televizyona taşıdı. OLED (organik ışık yayan diyot) teknolojisi ile Swarovski kristallerini LG Curved OLED TV’de birleştirdi. TV, OLED teknolojisinin kendinden aydınlatmalı piksellerinin sağladığı gerçekçi renkler ve parlak kristallerle kaplanmış şık standı ile dikkatleri çekiyor.
Curved OLED TV, kağıt inceliğindeki 4 mm derinliği, 16 kg’lık ağırlığı ve görüş açınızla uyum sağlayan kavisli ekranı ile TV izleme deneyimini de üst noktaya taşıma hedefinde. Kavisli ekran sayesinde ortaya çıkan ve televizyona havada duruyor efekti veren kristal standın üzerine SS8, 10 ve 12 olmak üzere üç farklı boyutta toplam 460 parlak Aurora Borealis kristali yetenekli ustaların el işçiliğiyle uygulandı. Swarovski tasarımlı TV’nin, bu yılın sonuna doğru Türkiye’de satışa sunulması planlanıyor.