25.04.1997 - 00:00 | Son Güncellenme:
1991'den bu yana Ölüdeniz'deki tesisini, uluslararası tatil köyü zinciri Robinson Club'la işleten Silkar Grubu, bu yıl bu ortaklığa son verdi. Eski adı Robinson Club Lykia World olan tesis artık Lykia World olarak hizmet verecek.
Silkar Yönetim Kurulu Başkanı Burhan Silahtaroğlu, Robinson Club'tan ayrılma nedenlerinin tamamen ekonomik olduğunu söyledi. Robinson'la ortaklıklarının kendilerine pahalıya malolduğunu belirten Silahtaroğlu, "Yıllık 20 milyon doların üzerindeki karın yüzde 20'sini onlara veriyorduk. Pazarlamayı Robinson'un bağlı olduğu TUİ'nin yapması da çok tehlikeli idi. Türkiye'de en küçük bir olay olsa rezervasyonları iptal ediyorlardı" dedi.
Silahtaroğlu, Türkiye'nin turizm altyapısında Avrupa'dan da ileride olduğunu ancak hizmet, tanıtım ve pazarlamada zayıf olduğu için hala ucuz ülke olduğunu belirterek "Biz, işletme sistemini Avrupalılar'dan öğrendik. Lykia World'de bunu daha da geliştireceğiz" dedi.
Silahtaroğlu ayrıca İstanbul'da 250 yataklı bir otelin bu yıl hizmete girdiğini, Antalya'da da en geç 2 yıl içinde Golf turizmine yönelik otellerin tesisler yapacaklarını söyledi.
360 dönümlük bir alana kurulu 2200 yatak kapasiteli Lykia World, Türkiye'nin en büyük tatil köylerinden biri olma niteliği taşıyor.