Ekonomi Simide zam önlemi

Simide zam önlemi

15.03.2024 - 07:00 | Son Güncellenme:

Esnafın tarife yönetmeliğinde yapılan değişiklikle, simit fiyatları da ekmek gibi komisyon ve Ticaret Bakanlığı onayıyla belirlenecek. Türkiye Esnaf ve Sanatkarları Konfederasyonu’nun Resmi Gazete’de yayımlanan yönetmeliğine göre, ekmek ve simit fiyatı, il genelinde oluşturulacak komisyon tarafından değerlendirilecek.

Simide zam önlemi

MİTHAT YURDAKUL / Ankara - Komisyon; ilgili belediye, Ticaret İl Müdürlüğü, İl Tarım ve Orman Müdürlüğü, ticaret ve sanayi odası veya ticaret odası ile ilgili odanın temsilcilerinden oluşacak. Fiyatlar, Ticaret Bakanlığı’nın olumlu görüşünün alınmasından sonra onaylanacak. Bakanlığın olumsuz görüş bildirilmesi durumunda esnaf birliği, yeni tarife talebini gerekçeleri ile birlikte bakanlığın görüşüne sunacak, karar görüşün alınmasından sonra onaylanacak.

Haberin Devamı

Ankara’da zam tepki çekmişti

Edinilen bilgiye göre, yeni düzenlemeyle, ekmek fiyatlarının belirlenmesinde bir değişiklik olmayacak, fiyat belirleneme sürecinde bakanlık görüşü alınmaya devam edilecek. Simit fiyatları ise ekmekle aynı belirleme süreçlerine tabi olacak. Böylece simite yapılacak zamlar da komisyonun ve Ticaret Bakanlığı’nın görüşüne bağlanmış olacak. Simitle ilgili kararda, daha önce Ankara’da simite yapılan ve sonra geri çekilen zammın etkili olduğu öğrenildi. Geçtiğimiz ocak ayında, Ankara simitinin satış fiyatı 10 liradan 15 liraya çıkarılmış, tepkiler üzerine zam iptal edilerek simit yeniden 10 liraya satılmaya başlanmıştı.