Ekonomi Sinema yasa teklifini Güney Koreli Mars Grubu beğenmedi

Sinema yasa teklifini Güney Koreli Mars Grubu beğenmedi

29.12.2018 - 13:36 | Son Güncellenme:

Türkiye Büyük Millet Meclisi'ne (TBMM) gönderilen yeni sinema yasa teklifi ile ilgili açıklama yapan CGV Mars Entertainment Group CEO’su Dong Won Kwak, yeni teklifin yatırımlarını etkileyeceğini ve sinema biletlerine zam gelebileceğini söyledi.

Sinema yasa teklifini Güney Koreli Mars Grubu beğenmedi

Türkiye Büyük Millet Meclisi'ne (TBMM) gönderilen yeni sinema yasa teklifi Türkiye'ye 800 milyon dolarlık yatırım yapan Güney Koreli CGV Mars Grubu tarafından beğenilmedi.

Haberin Devamı

CGV Mars Entertainment Group CEO’su Dong Won Kwak Milliyet'e yaptığı açıklamada, "Bu yeni teklif yatırımlarımızı etkileyecek. Uzun vadeli yatırım planlarımızı yok edecek. Piyasanın en büyüğü olarak bizim görüşümüz alınmadı. Tasarıdaki bazı düzenlemeler rekabet hukukuna da aykırı. Yabancı yatırımcıların daha çok gelmesi için Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın konuyu yeniden gözden geçirtmesini bekliyoruz. Biz Türkiye’deki yatırımlarımızı artırmak isterken bu son teklif olumlu olmadı. Bu teklif yasalaştığında zarar görecek olan yine tüketici olacak çünkü bu durum istemeden de olsa sinemalar tarafından biletlere zam yapılmasına neden olacak. Biz Türkiye'de daha çok yatırım yapabilmek için hükümetten destek bekliyoruz" dedi.

Haberin Devamı

CGV Mars Grubunun yatırımlarının yüzde 48'i Anadolu'da ve Doğu Anadolu'da olmasıyla dikkati çekiyor. Biri Kızıltepe'de olmak üzere Mardin'de 2 sinema açan Mars Grubu bu yılda 200 milyon dolar daha yatırım yapmayı planladığını daha önce açıklamıştı. Yatırım için Güneydoğu illerini tek tek gezdiğini belirten CEO Dong Won Kwak, özellikle doğuda kız çocuklarının daha çok sinemaya gitmesine yönelik çalıştıklarını dile getirdi.

Sinema yasa teklifini Güney Koreli Mars Grubu beğenmedi