Ekonomi Siri hoparlöre girdi

Siri hoparlöre girdi

07.06.2017 - 02:30 | Son Güncellenme:

Amerikan teknoloji devi Apple, işletim sistemi ve uygulamalarıyla bilgisayar ve tabletlerindeki yenilikleri tanıttı.

Siri hoparlöre girdi

Apple’ın geleneksel “Dünya Geliştiricileri Konferansı” (WWDC) Kaliforniya’nın San Jose kentinde yaklaşık 5 bin 300 yazılımcının katılımıyla düzenlendi. Etkinlikte en dikkat çekici olarak Apple’ın, Amazon’un Echo’su ve Google’ın Home’una karşı rakip olarak çıkardığı HomePod hoparlörü tanıtıldı. Sesli komut sistemi Siri ile çalışan hoparlör hem müzik çalacak, hem de kullanıcının bilgi isteklerini ve sözlü komutlarını yerine getirecek. 2014’te çıkan Apple Watch’tan beri ilk yeni Apple ürünü olan HomePod aralıkta 350 dolardan satışa çıkacak.

Sonbaharda yeni iPhone ile birlikte piyasaya sürülmesi beklenen iOS 11 işletim sistemi sayesinde kullanıcıların birbirlerine mesaj atar gibi para transferi gerçekleştirebilecek.

Ayrıca, Apple’ın sesli komut uygulaması Siri, İngilizce, Çince, Fransızca, Almanca, İtalyanca ve İspanyolca arasında sesli çeviri yapabilecek. Apple’ın 10.5 inç ekrana ve 12.9 inç ekrana sahip yeni iPad Pro tabletlerinin arkalarında 12 megapiksel, önlerinde de 7 megapiksele sahip kameralar bulunacak.