Ekonomi ‘Şirketlerin geç kalma lüksü yok’

‘Şirketlerin geç kalma lüksü yok’

22.02.2019 - 01:30 | Son Güncellenme:

Türkiye Kurumsal Yönetim Derneği (TKYD) Yönetim Kurulu Başkanı Ali Pandır, sıradışı bir değişim ve dönüşüm döneminde olunduğunu ve şirketlerin geç kalma lüksleri bulunmadığını dile getirdi.

‘Şirketlerin geç kalma lüksü yok’

TKYD tarafından Kurumsal Yönetim Zirvesi’nin 12’ncisi düzenledi. Bu yıl zirve ‘Kurumsal Yönetim İçin: Değişim Denge Değer’ ana temasıyla gerçekleştirildi. Açılışta konuşan Ali Pandır, “Çeviklik her zamankinden daha önemli. Bu hızlı değişim dönemi, dengeyi kaybetmeden yönetme becerisini zorunlu kılarken, şirketler gelecekte var olabilmek için değer yaratmalılar” diye konuştu.

Haberin Devamı

Daha vizyoner

“Dünyayı eskiden gördüğümüz pencereden seyretme ısrarcılığından kurtulmalı ve farklı bakış açıları edinebilmeliyiz” diyen Pandır, değişim süreçlerinde şirketlerin entegre düşünmesi, esnek, dayanıklı ve yeniliklere açık olmasının hayati olduğunu dile getirdi.

Geleceğin inşası için tüm şirketlerin bugünü ve değişen şartları iyi okuması gerektiğine değinen Pandır, sürdürülebilir büyüme için yönetim yapılarını çok daha öngörülü, daha vizyoner, daha dayanıklı ve daha esnek kılabilmenin yönetim kurullarının inisiyatifinde olduğunu kaydetti.

Pandır şöyle devam etti: “Değişik sektörlerden gelen bağımsız yönetim kurulu üyelerinin, yönetim kurullarına farklı fikir ve görüş ile bir dinamizm kattığını ve risklerin önceden teşhisi ve şirkete bu hızla değişen ortamda stratejik yol haritası çizmek için önemli bir işlevi olduğu görülüyor. Bu faydayı gören halka açık olmayan aile şirketlerinde kanunen zorunlu olmadığı halde bağımsız üye istihdamı artıyor.”