Ekonomi ‘Skuter’de işgal bedeli 50 kuruş üzerinden

‘Skuter’de işgal bedeli 50 kuruş üzerinden

21.01.2022 - 07:01 | Son Güncellenme:

Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanlığı, elektrikli skuter (scooter) kiralayan şirketlerden alınan işgaliye ücretinin asgari tutar olan 50 kuruş üzerinden hesaplanması gerektiğini, büyükşehirlerde işgal harcı toplama yetkisinin büyükşehir belediyelerinde olduğunu bildirdi. Bakanlık; yol, meydan ve park yeri işgallerinin de izinsiz olsa bile harç mükellefiyeti doğurduğuna dikkat çekti.

‘Skuter’de işgal bedeli 50 kuruş üzerinden

 

MİTHAT YURDAKUL Ankara - Bakanlıktan taşra birimleri ile Hazine ve Maliye Bakanlığı'na gönderilen yazıda, paylaşımlı elektrikli skuter işgallerinde işgal harcının hangi tutar üzerinden hesaplanacağı ve hangi belediye tarafından alınacağı konusunda tereddüt olduğu belirtildi.

Haberin Devamı

İzinsiz işgal...

Yazıda, Belediye Gelirleri Kanunu'na göre meydanların satıcılar tarafından işgali; yol, meydan, pazar, iskele, köprü gibi yerlerden bir kısmının işgali ile belediyelerce şehir merkezlerinde işletilen otoparkların işgal harcına tabi olduğu belirtilerek, bu yerlerin izinsiz işgallerinin harç mükellefiyetini ortadan kaldırmadığı vurgulandı. Paylaşımlı-elektrikli skuter işgallerinde harç tutarının ise üç skuterin bir metrekare alan işgal ettiği kabulü ile en az tarife üzerinden hesaplandığı ifade edilen yazıda, "Metrekare için günde en az 0.5 TL, en çok 2.5 TL harç alınacağı düzenlenmiştir" denildi.