Ekonomi Slovenya’daki tünelde ışık göründü

Slovenya’daki tünelde ışık göründü

15.06.2022 - 07:00 | Son Güncellenme:

Uluslararası pazarlarda projelere imza atan Türk inşaat firması Yapı Merkezi’nin diğer bir Türk inşaat firması Özaltın ve yerel firma Kolektor ile oluşturduğu konsorsiyum, Slovenya’nın son yıllardaki en büyük inşaat projesi olan Divaca-Koper Demiryolu Projesi kapsamındaki T7 Mlinarji Tüneli’nin kazı çalışmasını törenle tamamladı.

Slovenya’daki tünelde ışık göründü

 

Törene Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Adil Karaismailoğlu, Slovenya Altyapı Bakanı Bojan Kumer, 2TDK Genel Müdürü Pavle Helka, Kolektor Direktörü Kristjan Mugerli, Yapı Merkezi İnşaat Yönetim Kurulu Başkanı Başar Arıoğlu, Yapı Merkezi Holding CEO’su Aslan Uzun ve Yapı Merkezi İnsan Kaynakları Genel Müdür Yardımcısı Berna Tuncel katıldı.

Haberin Devamı

Bakan Karaismailoğlu, 2011 yılında imzalanan Türkiye ile Slovenya arasında Stratejik Ortaklık Belgesi sonrasında iki ülke ilişkilerinin büyük ivme kazandığını hatırlattı. Karaismailoğlu, ikili ticaret hacminin ise 2 milyar doların üzerinde seyrettiğini belirtti.

1000 kişiye istihdam

Başar Arıoğlu ise, İsveç’te devam eden faaliyetlerinden sonra Avrupa’da gerçekleştirmekte oldukları ikinci proje olması nedeniyle Divaca - Koper Demiryolu’nun kendileri için ayrı bir önemi olduğunu aktardı.

Arıoğlu, “Slovenya’nın son yıllardaki en büyük inşaat projesi olan Divaca – Koper Demiryolu Projesi’nin önce 2. kısmının ihalesini sonra da 1. Kısmının ihalelerini 2021 yılında 600 milyon euro’dan fazla bir sözleşme bedeli ile kazanmıştık. Projede Del - Patlat Yöntemi ile yapılan; 37.9 kilometrelik 11 adet tünel ile uzunlukları 452 ve 647 metre olan iki adet viyadük inşaatı bulunuyor. Yapı Merkezi liderliğindeki konsorsiyum, Slovenya Alpler’ini delerek bugün, 1200 metrelik ilk tünelin kazısını zamanından önce tamamlama başarısını gösterdi. Proje kapsamında Yapı Merkezi ve taşeronları bünyesinde toplam 1000 kişiye istihdam sağlanacak ve bunun 600 kişi kadarı Türk olacak” dedi.

Yazarlar