EkonomiŞölen Çikolata, gözünü zirveye dikti

Şölen Çikolata, gözünü zirveye dikti

02.01.2010 - 13:14 | Son Güncellenme:

.

Şölen Çikolata, gözünü zirveye dikti

ŞÖLEN Çikolata'nın Yönetim Kurulu Başkanı İsmail Çoban, 2010 hedefini yüzde 20 büyüme ve 120 milyon dolarlık ihracat olarak açıkladı. Çoban, Türkiye’de raflarda 3’üncü sırada bulunduklarını, hedeflerinin ise zirve olduğunu söyledi.

Geçen yıl 115 ülkeye yaklaşık 100 milyon dolarlık ihracat yaparak Türkiye ihracat sıralamasında ilk 500’e giren Şölen, 2009’da 295 milyon lira olan cirosunu 2010’da 330 milyon lira olarak hedefledi. Şölen Çikolata Yönetim Kurulu Başkanı İsmail Çoban, 2010'da çikolata, kraker, kek ve bisküvi pazarında raflarda daha çok yer almak için çalışacaklarını vurguladı.

İsmail Çoban, 2009 krizinin Şölen’i az da olsa etkilediğini ve ihracat daralması olduğunu belirtti. Çoban, “Son altı ayda satışlarda canlanma başladı. 2010’da ihracatta yüzde 20’lik artış hedefleyerek bu rakamı 120 milyon dolara yükselteceğimizi umuyorum. Krize rağmen Şölen’den işçi çıkarmadık. İhracatta başarımızı, iç piyasadaki başarıyla taçlandırıp, sektörümüzün lideri olacağız” dedi.

GÜNLÜK 620 TON ÜRETİM Şölen’in geçtiğimiz yıla kadar yalnız çikolata ürettiğini, yaklaşık 100 milyon dolar harcamayla İstanbul Silivri’de kurulan tesislerde üretilen kraker, kek ve bisküvi ile bu kategoride de piyasaya girildiğini kaydeden Çoban, 1400 kişinin istihdam edildiği tesislerden Gaziantep’te günde 400 - 420 ton, Silivri’de ise günlük 200 ton olmak üzere günlük 600 - 620 ton üretim gerçekleştirildiğini söyledi.

İhracatı artırmaya yönelik dış pazar çalışmalarının yanı sıra, iç pazarda da aktivitelere girdiklerini anlatan İsmail Çoban, “Reklam bütçelerimizi oluşturduk. Bundan sonra daha çok rafta olmak için çalışacağız. Yatırımlarımız durmayacak. İhracattaki başarımızı, iç piyasadaki başarıyla taçlandırıp, sektörümüzün lideri olacağız. Şu anda Türkiye’de raflarda 3’üncü sıradayız. Hedefimiz zirve. Şölen’in profesyonel ekipleri ve araştırma, geliştirmeye, kaliteye yönelik girişimleriyle bunu başaracağına olan inancımız tam” diye konuştu.

‘KENDİ GODİVA’MIZI YARATACAĞIZ’ Dünyanın belli markalarından Godiva’nın Türkiye’ye gelmesinden gurur duyduklarını kaydeden İsmail Çoban, Şölen’in kendi Godiva’sını yaratacağını belirterek şunları kaydetti: “Bizim dışarıdan marka almak gibi bir düşüncemiz yok. Çünkü, o iş için ayrılması gereken para çok yüksek. Gelecek için peşin yargılı olmamak lazım ama, Şölen bugüne kadar birçok ürününün markasını kendisi yarattı ve bu ürünler artık tanınan birer marka. Godiva’mız için de aynı şeyi yapmayı planlıyoruz.”

21 yıllık parlak geçmiş
1989’da kurulan Şölen Çikolata, üretiminin yüzde 80’ini aralarında Avrupa Birliği ülkeleri, ABD, Orta Asya, Ortadoğu, Balkanlar, Uzak Doğu Ülkeleri ve Avustralya’nın da bulunduğu 115 ülkeye ihraç ediyor.

Yurt içi piyasada da ağını genişleten Şölen A.Ş.’nin ürünleri Migros, Tansaş, CarrefourSA, Real, Metro ve Kipa gibi büyük market zincirleri başta olmak üzere, 50 bini aşkın satış noktasında tüketicilerle buluşuyor.

10 yılda 10 dünya markası hedefleyen Turquality markaları destek programına dahil edilen 39 firma arasında yer alan Şölen Çikolata, Türkiye pazarında ikramlık grupta yüzde 20’nin üzerinde bir pazar payına sahip. Bu payı artırmak için çalışan Şölen, kaliteyi bir bütün olarak ele alıp, dünyadaki tüm yenilikleri takip ederek, devamlı fark yaratarak, yeni ve kaliteli ürünleri tüketicilerin beğenisine sunuyor. Şölen Çikolata’nın ISO 9001/2000 HACCP belgesi bulunuyor.

Tatlı öneriler

Haberin Devamı

İsmail Çoban, kaliteli bir çikolatanın ağızda pütür yapmayıp, kolayca eriyebilme özelliğinin yanı sıra, şeklinin düzgün, ambalajı kapalı olması gerektiğini vurguluyor.

Çoban, çikolatada obur, boğazına düşkün, ürün olarak her şeyi isteyen tüketim odaklı tüketicinin gidip, yerine besleyici ve sağlıklı ürünleri tercih eden, çevreye duyarlı ve ağzının tadını bilen, her şeyin en iyisini isteyen tüketicinin geldiğini belirtirken, şu tatlı önerilerde bulunuyor: “Çikolatayı üretim tarihinden itibaren bir yılda tüketin, normal oda serinliğinde saklayın. Buzdolabı çikolatanızın yağını kusmasına neden olabilir. Çikolatanın lightı olmaz. Bitter, light’e yakın denebilir. Bitterde yağ ve şeker azaltılıp süt tozu artırılıyor. O da kalori yapar. Çok yenen çikolata kilo yapar ama vücudumuzun şekere ihtiyacı olduğunu da unutmamak lazım. Her şeyde olduğu gibi çikolatanın da azı karar, çoğu zarardır.”

EN ÇOK OKUNANLAR

KEŞFETYENİ

İlgili Haberler