Ekonomi Sorbonne’dan dijital liderlik

Sorbonne’dan dijital liderlik

15.02.2019 - 08:15 | Son Güncellenme:

Paris Sorbonne Üniversitesi ve Business Management Institute (BMI) gerçekleştirdikleri işbirliğiyle, Türk yöneticilere özel, dijital çağın liderlerini geliştirmek amacıyla, ‘Global Dijital Liderlik - Dijital Transformasyon Liderliği Sertifika Programı’nı Nisan 2019’da başlatacak.

Sorbonne’dan dijital liderlik

Eğitim programı, orta ve üst düzey yönetici pozisyonlarında çalışmakta olan iş dünyası profesyonellerini dijital çağın getirdiği hızlı değişim ortamına ve zorluklara hazırlamayı ve böylelikle kurumlarına dijital dönüşüm konusunda liderlik edebilecek yetkinliklerle donatmayı hedefliyor. BMI’den yapılan açıklamada programla ilgili olarak şu bilgiler aktarıldı:

Haberin Devamı

Dünya çapında

2017 başından beri üzerinde çok konuşulan iki kavram; dijital dönüşüm ve endüstri 4.0. Her ikisi de konuşulduğu kadar kurumların hayatına derinlemesine girmiş durumda değil. Dijital değişim henüz bütün bir resim olarak ele alınmıyor.

Global Dijital Liderlik programı bu büyük resmi sunarak program sonunda yeni nesil dünyaya ayak uyduran ve global platformlarda da kabul gören dünya standartlarında Türk liderler çıkmasına ön ayak olmayı hedefliyor.

Günümüz dünyasında şirketler; değişen tüketici ve müşteri davranışları, teknolojinin ilerleme hızı ve artan dijitalleşme ile birlikte iş modellerini, organizasyon yapılarını ve iş yapış şekillerini sorguluyor.

Teknolojik imkanlar

Dijital değişim şirketlerin; yeni ve hızla gelişen teknolojinin olanaklarını kullanarak stratejilerini, operasyonlarını ve insan kaynaklarını çığır açacak şekilde yeniden düşünmelerini gerektiriyor. Bu etkileşimle artık standartları takip eden değil, standartları belirleyenler olmak için değişiyorlar ve beraberinde içinde bulundukları sektörleri de değiştiriyorlar. Değişimin kaçınılmaz gerekliliği sektör ayrımı olmaksızın, büyüklük ve olgunluk farkı gözetmeden kendini gösteriyor.

Haberin Devamı

Değişimin yol haritası

‘Global Dijital Liderlik’ programı ile değişimin yol haritası çiziliyor. Nisan 2019’da başlayacak programın ilk ayağı İstanbul’da 2 gün sürecek, ikinci ayağı 5 gün boyunca Paris’te Sorbonne Üniversitesi kampüsünde geçecek. Program sadece akademik bilgi sağlamayı değil teori ve pratiği bir araya getirmeyi hedeflemekte. Program içeriğinin yüzde 40’ı teorik bilgi, yüzde 60’ı ise bu edinilen bilgileri hayata geçirme, bunları yöneticilerin nasıl şirketlerine transforme edeceği konusunda planlandı.